Je vindt een vacature. Online waarschijnlijk. In de krant kan zeker ook. Komt alleen tegenwoordig een stuk minder voor. Terug naar die vacature. Je scant ‘m snel door. Van de eerste paar regels word je al erg enthousiast. Op zoek naar een fulltime functie voor langere tijd? JA! Ben je nauwkeurig en zelfstandig? Oh ja, zeker! Snel doorlezen dus. Je herkent jezelf volledig in de functieomschrijving en je hart gaat steeds sneller kloppen. Dit is precies wat je leuk vindt om te doen. Er staat iets over een gezellige sfeer op de werkvloer. Lekkere betaalbare broodjes en verse soep in de kantine. En het is ook nog eens bij je in de buurt! En dan nu eens kijken wat het verdient…

het salaris is marktconform

Je bent nog steeds enthousiast, maar wel een beetje in de war. Wat bedoelen ze met dat marktconform salaris? Waarom staat er niet gewoon een bedrag in de vacature? Moet je nu gaan bellen om het salaris te vragen? En valt er nog iets te onderhandelen? Je hebt ineens allerlei vragen!

Dat snappen we helemaal. Salaris is belangrijk. Of je nu leeft om te werken of werkt om te leven. Een lekker salaris willen we allemaal. Laten we daarom eerst eens samen kijken naar de betekenis van de term marktconform salaris.

Een marktconform salaris is eigenlijk niets anders dan een salaris dat lijkt op andere salarissen in de markt. We vergelijken graag appels met appels en peren met peren. Jij ook, toch? Dus als je een marktconform salaris krijgt, dan krijg je een inkomen dat lijkt op wat mensen in dezelfde functie en/of in dezelfde branche verdienen. 

Wat moet ik doen als ik ‘een marktconform salaris’ zie staan?

Laten we samen eens kijken wat de opties zijn. We denken graag met je mee.

  1. op onderzoek uitgaan
  2. bellen
  3. gewoon solliciteren

1. op onderzoek uitgaan

Ga er gewoon even een kwartiertje voor zitten. Een snel en simpel onderzoek, kan namelijk zeker al wat inzicht geven! De volgende stappen zijn goed om te doen:

  • doe een salarischeck. Vul je gewenste functie in en zie wat andere mensen in deze (of een vergelijkbare) functie gemiddeld verdienen! Zo’n salarischeck geeft echt een goed beeld van wat je kán gaan verdienen. Doe de check direct. Ga naar de Randstad salarischecker →

  • bekijk eens of er een cao geldt voor de organisatie waar je wilt gaan werken. Soms staat dat erbij vermeld in de vacature. Of misschien is het wel meteen duidelijk om welke cao het gaat. Omdat de cao algemeen verbindend verklaard is voor de hele branche bijvoorbeeld. Lees meer over cao's en hoe je daarin salarissen vindt.

  • zoek eens naar vergelijkbare vacatures. Staan daar wel specifieke salarissen of salarisindicaties vermeld? Die geven je ook een goed idee wat je toekomstige loon kan zijn. Sowieso goed om te kijken wat er nog meer te halen valt in de markt! 

2. bellen

De beller is sneller. Het staat je natuurlijk vrij om te bellen en te vragen naar het salaris. Het is dan wel slim om goed voorbereid te zijn. En zelf ook al een salarisindicatie in gedachten te hebben! Wie weet heb je direct de recruiter, hr medewerker of zelfs leidinggevende aan de lijn. En neemt hij of zij meteen de tijd om een kort gesprekje met je aan te gaan. Heel fijn natuurlijk! Goed om dan beslagen ten ijs te komen. En dus ook te weten wat je zelf wilt gaan verdienen. Lees hoe je zelf je salarisindicatie bepaalt

3. gewoon solliciteren

Als je echt heel enthousiast bent over een functie, dan is het natuurlijk goed om gewoon te solliciteren. Ook al weet je na optie 1 en/of 2 hierboven nog niet precies wat het salaris is. Als het goed is heb je inmiddels wél al een salarisindicatie in gedachten. Het is straks natuurlijk van beide kanten goed om te kijken of er echt een match is. En wie weet is er nog ruimte voor onderhandeling! Bekijk dus ook zeker onze 13 tips voor een salarisonderhandeling