Jannie heeft 30 jaar geleden bij Philips in Drachten gewerkt en is, na haar fulltime baan als moeder, nu weer terug op het oude nest. Want oude liefde roest niet. Lees hier Jannie’s verhaal over haar mooie carrièrestappen bij Philips in Drachten:

hoi Jannie, volgens mij ben jij net gepromoveerd van montagemedewerker naar operator bij Philips. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

‘Ja, dat klopt. En ik ben echt heel blij met deze nieuwe stap! Ik ben begonnen als inpakker en na een tijdje wilde ik eigenlijk wel wat extra’s doen. Mijn teamleider introduceerde mij toen bij de robots van de Avent babyflesjes. Op die manier is het balletje gaan rollen om operator te worden. En beetje bij beetje heb ik de afgelopen tijd alle robots leren kennen. En inmiddels kan ik de robots wel dromen!’

mooi dat je die kans hebt gekregen! Hoe bevalt je nieuwe rol als operator tot nu toe?

'Het bevalt echt heel erg goed! Ik ben blij dat Philips mij de kans gegeven heeft en ik ben erg trots op het werk dat ik doe. De functie past erg goed bij mij, ik leer nog elke dag, heb leuke collega’s en samen maken we natuurlijk mooie producten. Verder help ik ook nieuwe collega’s die hier net zijn gestart en daar krijg ik ook energie van.’

ja, want je werkt in de mother and child care flesfabriek. Wat doen jullie precies?

‘Op onze afdeling maken we babyflesjes en spenen en de zogeheten ‘keplers’. Als operator moet ik ervoor zorgen dat de robots blijven draaien en dat de kwaliteit van de flesjes in orde is. We werken natuurlijk met unieke en belangrijke producten voor baby’s. Daarom is veiligheid echt het allerbelangrijkste. De babyflesjes moeten veilig zijn, maar wij moeten zelf natuurlijk ook veilig werken.’

klinkt als een erg bijzonder en mooi product! En hoe ben je eigenlijk überhaupt bij Philips terechtgekomen?

‘Nou, ik zocht werk en mijn schoonzusje werkte hier al, dus zij gaf aan dat ik het eens bij Philips moest proberen. Ik heb toen meteen Randstad gebeld, mocht eigenlijk meteen langskomen en een paar dagen later werkte ik hier al. Het ging allemaal echt heel vlot. En nu werk ik hier inmiddels alweer een paar jaar met erg veel plezier.’

goed om te horen! Wat is er dan zo leuk aan je werk als operator?

‘Nou er is gewoon altijd reuring op de afdeling. Elke dag produceer je een andere soort babyfles en werk je er aan om kwalitatief goede producten te maken voor Philips’ klanten. Elke dag is anders en daarom is het eigenlijk nooit saai. Verder werken hier erg leuke collega’s en werken we echt samen als team om unieke producten te maken. Ik zie deze afdeling, en mijn werk, echt een beetje als mijn kindje.’

toepasselijk zeg! En dit is niet de eerste keer dat je bij Philips werkt, toch?

‘Nee, dat klopt. 30 jaar geleden heb ik hier ook gewerkt. Toen werd ik zwanger en heb ik er bewust voor gekozen om fulltime moeder te zijn en dus niet te werken. M’n kinderen zijn inmiddels natuurlijk volwassen en het grappige is dat mijn dochter en schoonzoon hier nu ook werken. Als ik bij hen op visite ben hebben we het altijd even over werk, maar mijn dochter zegt altijd meteen: ‘Nu is het klaar…genoeg over werk!’. En dan moeten we beiden altijd erg lachen.’

gezellig! Zo wordt het bijna een familiebedrijf! Verder ben je volgens mij ook veel bezig met je eigen ontwikkeling, toch?

‘Ja, dat klopt. Ik heb nu net de opleiding tot heftruckchauffeur afgerond en ik heb mijn VCA Basis gehaald. Allemaal via Randstad en het mooie is dat zij hiervoor betalen. Verder wil ik in de toekomst nog de cursussen EHBO en BHV gaan doen. Dat is in mijn werkomgeving belangrijk, maar ook daarbuiten kan het goed van pas komen. Dus tja, dat groeien en ontwikkelen is wel echt iets wat bij mij hoort en wat ik belangrijk vind.’

en doe je nog iets na het werk?

‘Ja, zeker! Na het werk eerst even met de voetjes omhoog, maar niet te lang, want vaak ga ik na werk nog sporten. Een stuk fietsen, naar de sportschool of ik trek de hardloopschoenen aan. Ik moet echt een beetje bezig blijven en kan moeilijk stilzitten. Werk is natuurlijk belangrijk, maar er is ook nog een leven na het werken. Werk en privé zijn goed in balans, dus dat is erg fijn.’