voordat je procesoperator werd, ben je ook nog heftruckchauffeur geweest. wilde je dat altijd al worden?

Niet per se. Na de mavo ben ik een sportopleiding gaan doen aan het CIOS en heb ik geleerd om te werken met mensen met gedragsproblemen. Toen daar weinig werk in te vinden viel, ben ik met m’n vader om de tafel gaan zitten. Die vroeg of heftruckchauffeur misschien niet wat voor mij was.

best een carriereswitch?

Zeker. In het begin was het eerlijk gezegd best een teleurstelling en al met al ook een spannende keuze, want m’n passie lag toch wel echt in de sport. Maar ik heb dat echt om weten te zetten in motivatie en ben bij mezelf nagegaan: “Waar ligt mijn toekomstperspectief? Wat vind ik allemaal interessant?”

wat ben je toen gaan doen?

Ik heb m’n heftruckcertificaat gehaald, ben bij Philip Morris gaan werken en na een jaar hoorde ik dat ik via een werk-leer-traject van Randstad m’n VAPRO B kon halen om zo procesoperator te worden. 

hoe gaat dat in z’n werk, zo’n werk-leer-traject?

Ik moest een capaciteitentest en een toelatingstest doen, die ik allemaal met een dikke voldoende heb gehaald. Vervolgens ging ik één keer per week naar school, voor of na m’n dienst, en draaide ik ook mee in de ploegen bij Philip Morris. Best pittig, naast je fulltime werkweek, maar uiteindelijk wist ik daar een goede modus in te vinden. Het hielp ook dat mijn contactpersoon bij Randstad heel behulpzaam en begripvol was. Zij heeft mij zo goed begeleid, dat het bijna als een goede vriendin voelde! Het was allemaal heel persoonlijk. 

wat een uitdaging! keek je nog ergens specifiek tegen op?

Natuur- en scheikunde, daar was ik op de middelbare niet zo goed in. Maar ik had een hele fijne docent, waardoor ik het ook echt heel leuk ben gaan vinden.

nu ben je aan de slag als procesoperator bij sabic. wat vind je het allerleukst daar aan je werk?

Toch dat scheikundige proces! Bij SABIC maken we kunststofkorrels voor de autoindustrie en dat die voortkomen uit poeder vind ik héél interessant. Daarnaast ben ik nogal perfectionistisch, dus ik maak er elke dag ook een klein wedstrijdje van met mezelf. Ik vind het heel belangrijk om de beste kwaliteit af te leveren en ik zie iedere dag weer als een uitdaging om er het beste uit te halen.

stel, er lezen mensen mee die nog twijfelen over een opleiding. wat is je gouden tip voor hen?

Gewoon doen! Je kan het maar beter geprobeerd hebben, dan dat je later spijt krijgt. Met de juiste begeleiding kom je er absoluut. Geloof in jezelf, laat anderen zeker niet in de weg staan en dan komt het helemaal goed! 

werk-leer-traject van corné

Regelmatig praten we met mensen over hun groei. Deze keer met Corné (25), over z’n carrièreswitch, het werk-leer-traject én hij geeft een gouden tip.

veelgestelde vragen

  • waar vind ik voorbeelden van mensen die een carrièreswitch gemaakt hebben?

    Op onze blogpagina vind je voorbeelden van mensen die ook een carrièreswitch gemaakt hebben. Bijvoorbeeld het verhaal van Corné, die van een werk-leer-traject naar een geweldige baan is gegaan. Lees zijn verhaal op deze pagina

  • meer informatie nodig over het maken van een carrièreswitch en omscholen?