je hebt een grote switch gemaakt in je werk. hoe ben je precies bij randstad terechtgekomen?

Dat is eigenlijk heel toevallig. Ik werkte al tien jaar als bedrijfsleider bij een meubelzaak, toen het tijd werd voor iets anders. Vooral de uitdaging miste ik. Een vriend wees me op de techniek vacatures bij Randstad. Tijdens een persoonlijk gesprek met Randstad kwam ik erachter dat de baan waar ik op wilde solliciteren misschien toch niet bij me zou passen. We zijn toen verder gaan kijken. Zo kwam ik uit bij metaal-techniek en ben ik in contact gekomen met het MOOR-traject. 

wat houdt zo'n moor-traject in?

De eerste fase bestond uit zo’n zestien weken. Daarvan volg je de eerste vier weken een opleiding, waarin je theorie krijgt en basistechnieken leert. Vervolgens ga je bij drie bedrijven aan de slag. Steeds voor een maand. Daar leer je het vak echt on the job. In het eindgesprek kun je je voorkeur aangeven: bij welk bedrijf zie je jezelf wel werken? Ook de bedrijven spreken hun voorkeur uit. Bij een match kan je de opleiding vervolgen. En die match was er in mijn geval bij Oreel!

de technische sector is helemaal nieuw voor je. bevalt het goed?

Zeker! Ik ga nog steeds één dag in de week naar school, de overige vier dagen ben ik aan het werk in de metaal-techniek. Ik wist hiervoor eigenlijk niets van de sector en wat het werk precies inhoudt. Extra fijn dus dat ik een kijkje kon nemen bij drie heel verschillende bedrijven. Zo kon ik goed vergelijken. Ik sta nu voornamelijk op de zetterij, maar ben ook regelmatig op de lasserij te vinden. Dat vind ik echt het leukste om te doen.

dus er zit genoeg uitdaging in het werk?

Nou en of! En daar is binnen het traject en m’n werk ook echt ruimte voor. Zo stond ik in het begin altijd op dezelfde afdeling, maar de uitdaging is er dan snel af voor mij. Toen ik aangaf dat ik graag veel verschillende dingen wil leren, werd daar meteen naar geluisterd. Ik ben op bijna alle afdelingen wel aan de slag gegaan. En zo heb ik bijvoorbeeld 3D-tekenen geleerd. Dat valt officieel buiten de opleiding, maar die kans kreeg ik en ik heb ‘m met beide handen aangegrepen.

stel, er lezen mensen mee die nog twijfelen over een opleiding. wat is je gouden tip voor hen?

Gun jezelf deze uitdaging! De sector was helemaal nieuw voor mij, maar ik ben heel blij met m’n keuze. Door het traject krijg je echt een kijkje en kun je ontdekken of het iets voor jou is. En nog een voordeel: de arbeidsgarantie is groot. Dus over je toekomst hoef je je geen zorgen te maken.

opleidingen en trainingen in de techniek

Andere opleidingen bekijken? Dat kan ook. Ga snel naar alle opleidingen en trainingen in de techniek van Randstad.

*Het MOOR-traject is een samenwerkingsverband tussen de bedrijven Meijer, Oreel, Oostwoud en Randstad.

veelgestelde vragen

  • waar vind ik voorbeelden van mensen die een carrièreswitch gemaakt hebben?

    Op onze blogpagina vind je voorbeelden van mensen die ook een carrièreswitch gemaakt hebben. Bijvoorbeeld het verhaal van Rob, die zich van bedrijfsleider in een meubelzaak liet omscholen naar de metaaltechniek. Lees zijn verhaal op deze pagina

  • meer informatie nodig over het maken van een carrièreswitch en omscholen?