Je bent geslaagd. Gefeliciteerd met het behalen van je diploma! Nadat je je diploma behaald, zijn er verschillende dingen die je kunt doen:

 1. een startersfunctie zoeken:
  Als je geslaagd bent, kun je direct kijken naar een baan die past bij je opleiding en interesses. Zorg ervoor dat je een goed cv en motivatiebrief hebt en bereid je goed voor op sollicitatiegesprekken.

 2. een vervolgopleiding doen:
  Als je verder wilt studeren, kun je je inschrijven bij een vervolgopleiding. Dit kan bijvoorbeeld een MBO-opleiding zijn, of een werk/leer-traject, waarbij je ook direct praktijkervaring opdoet.

 3. ontdekken wat je wil en kan:
  Misschien heb je al een baantje, maar wil je eerst graag jezelf ontwikkelen of ontdekken wat je echt leuk vindt. Er zijn verschillende testen om hierachter te komen.

 4. administratieve zaken regelen:
  Als je je diploma hebt behaald, zijn er verschillende zaken die je moet regelen. Denk hierbij aan het opzeggen van je studentenreisproduct en studiefinanciering.

 5. een tussenjaar nemen:
  Wil jij er een jaartje tussenuit na het behalen van je studie? Er zijn verschillende mogelijkheden, en wij helpen je er graag bij.
   

Welke keuze je ook maakt, we hebben altijd de juiste hulp op het juiste moment. 

ik ben geslaagd, wat nu?

Je bent geslaagd. Het is heel normaal om niet direct te weten wat je gaat doen als je je diploma hebt behaald. Gebruik deze tijd vooral om je opties te overwegen. Kom je er niet uit? Onze beroepskeuzetest helpt je een richting kiezen, maar we hebben ook testen die je meer inzicht geven in je persoonlijkheid of je drijfveren. Misschien weet je wel al welke kant je qua baan op wilt, maar wil je eerst nog werken aan je persoonlijke ontwikkeling voordat je in een nieuwe baan start. Kortom, er zijn genoeg keuzes. Ook als je nog niet je toekomstplannen al helemaal uitgestippeld hebt.

veelgestelde vragen over geslaagd zijn

 • ik ben geslaagd, wat kan ik allemaal doen?

  Je hebt je diploma behaald, maar weet jij al wat je volgende stap is? Begin je direct met een (nieuwe) baan of wil je liever nog een opleiding doen? Welke keuze je ook maakt, we helpen je graag. Weet je nog niet helemaal wat je wilt of moet? Kijk eens bij onze testen.

 • wat moet ik regelen als ik klaar ben met studeren?

  Als je klaar bent met studeren zijn er verschillende dingen die je moet regelen. Daarom hebben we alles voor je op een rijtje gezet. Lees hier alles over welke dingen je moet stopzetten en aan welke andere dingen je niet moet vergeten.

 • kan ik een vervolgopleiding doen?

  Bij Randstad vinden we het belangrijk dat je naast werkervaring opdoen, ook de kans krijgt om te leren. Of om door te leren middels een vervolgopleiding. Daarom bieden we verschillende opleidingen en trainingen aan. Kijk bijvoorbeeld eens bij onze werk/leer-trajecten. Zo kan je leren en ervaring opdoen op de werkvloer, terwijl je direct geld verdient.