Waarom werken in de schoonmaak? Nou we kunnen wel wat voordelen opnoemen!

voordelen van werken in de schoonmaak

 • er is genoeg werk in de schoonmaak: iedereen komt namelijk graag in een schone (werk)omgeving.
  Denk daarbij aan kantoren, restaurants, ziekenhuizen, apparatuur etc. In welke omgeving ga jij het liefste aan de slag?
 • schoonmaakwerk is zeer flexibel.
  Zo kun je er bij Randstad voor kiezen om fulltime aan de slag te gaan of parttime. Parttime werken in de schoonmaak kun je gemakkelijk combineren naast je studie, andere werk of zorg voor de kinderen. Ben je een vroege vogel dan ga je lekker in de ochtend en middaguren aan de slag. Is avondwerk meer iets voor jou? Ook dat kan. Bij Randstad kijken we graag samen met jou naar wat de mogelijkheden zijn en welk schoonmaakwerk het beste aansluit bij je wensen. 
 • schoonmaakwerk houd je fit.
  Het is niet voor iedereen weggelegd, omdat het soms echt wel even doorwerken is om alles op tijd schoon te krijgen. Doordat je tijdens je werk al fysiek bezig bent, hoef je dit daarna niet meer in te halen. Voldoende tijd voor ontspanning na je werk dus! 

vacatures in de schoonmaak bij jou in de buurt 

Werken doe je natuurlijk het liefste gewoon in de buurt. Check daarom snel welke vacatures er bij jou in de buurt openstaan. 

Kijk bijvoorbeeld in: 

Bij welke bedrijven kun je aan de slag? 

Voor fijne en mooie werkplekken hoef je niet lang te zoeken. Die hebben we namelijk een aantal werkgevers al voor je op rijtje gezet. 

schoonmaakwerk bij topwerkgevers

op welke locaties kun je werken in de schoonmaak? 

Schoonmaakwerk vindt eigenlijk vrijwel overal plaats. Zo kun je via Randstad werken bij grote bedrijven, waar je verantwoordelijk bent voor een gedeelte van de schoonmaak. Of je kunt aan de slag in een kleinere organisatie, waarbij je verantwoordelijk bent voor de gehele ruimte. Juist doordat schoonmaakwerk eigenlijk op elke plek te vinden is, blijft je baan afwisselend. Binnen elke organisatie is het schoonmaken anders, waardoor je taken ook zullen variëren. We zorgen er natuurlijk voor dat je goed voorbereid aan het werk kan. En ook nog het liefst dichtbij je in de buurt. Wel zo lekker om na je werkdag snel thuis te zijn! Werken in de schoonmaak via Randstad kan onder andere bij:

Bij schoonmaken kun je ook denken aan het schoonmaken van meubilair, apparatuur en machines. 

> bekijk vacatures in de schoonmaak

dit is waarom je wil werken in de schoonmaak via randstad

 • werken bij leuke bedrijven. Groot of klein. Er zit vast een leuke organisatie tussen waar jij aan de slag kunt! En je bouwt dezelfde rechten op bij Randstad als je bij verschillende bedrijven werkt. Ideaal toch? 
 • wekelijkse uitbetaling, je uren declareer gemakkelijk via de Randstad app 
 • een vast aanspreekpunt vanuit Randstad. Voor al je vragen staan we klaar. Dit doen we snel, dichtbij en uiteraard persoonlijk. 
 • 25 vakantie dagen en 8,33% vakantiebijslag
 • pensioenopbouw al na 8 gewerkte weken (vanaf 21 jaar)
 • fulltime, parttime, flexibel of als bijbaan aan de slag: het is aan jou
 • we vinden je persoonlijke ontwikkeling belangrijk en willen dan ook graag met je in gesprek hierover. Bekijk eens de mogelijkheden wat betreft ontwikkeling, opleidingen en coaching.  

dit is wat je verder kunt met schoonmaakwerk

Misschien is het nog niet helemaal duidelijk voor je welke competenties je allemaal opdoet met het werken in de schoonmaak. Daarom vertellen we je graag hoe wij het zien. Als schoonmaker heb je:

 • een groot aanpassingsvermogen: elke organisatie heeft een andere sfeer en wensen qua schoonmaakwerk. Jij snapt wat er moet gebeuren en past je snel aan veranderende omgevingen aan. 
 • je bent een aanpakker: we hebben het al gezegd, schoonmaakwerk kan zwaar zijn. Schoonmaakwerk op je cv? Dan weten we in ieder geval dat je niet vies bent van hard werken. 
 • je bent sociaal: goede schoonmakers zijn schaars. Iedereen is blij met een schone (werk)plek of apparatuur en maken dan ook graag een praatje met je. En jij met hen! 
 • flexibel: ja dat ben je als schoonmaker absoluut. De ene keer wat vroeger komen en de andere keer wat later. Is er veel werk? Dan kan het dat je langer door werkt. Je bent dus gewend om je flexibel op te stellen en dit komt in veel banen goed van pas!

meer weten over de functie van schoonmaker, het salaris, de ontwikkelmogelijkheden, taken etc, klik dan hier