kan je kort wat vertellen over wie je bent?

Ik ben Fatih, 33 jaar oud en woon in Utrecht. Ik werk bij Toeslagen als Senior Adviseur Bedrijfsvoering en Cluster Coördinator van de cluster werving en instroom. Hierin houd ik mij bezig met alle werving en instroom processen binnen directie Toeslagen. Een breed pakket maar wel heel leuk!

waarom ben je gaan werken bij toeslagen?

Sinds 2013 werk ik bij Toeslagen. Hier ben ik via Randstad terecht gekomen en ben ik begonnen als behandelaar. Ik wilde graag bij de overheid werken en wist dat dit via Randstad mogelijk was. De organisatie van Toeslagen trok mij aan, niet de commerciële kant maar juist de non-profit. Mooi dat je echt iets voor de samenleving kan doen! Sinds ik bij Toeslagen zit voel ik me thuis en bevalt het me enorm. Ook met de doorgroei die ik heb meegemaakt.

welke stappen heb je gezet sinds 2013?

Ik ben begonnen als behandelaar. Na een jaar ben ik binnen de afdeling naar de rol van vraagbaak gegaan. Ik kreeg extra verantwoordelijkheden en de rol werd complexer. Vervolgens werd ik vaardiger in het begeleiden van medewerkers en werd ik ook ingezet als trainer in het team zelf. Zo ben ik doorgegroeid naar opleider binnen het trainingsteam. Ik was verantwoordelijk voor het coördineren van de opleidingen voor de nieuwe medewerkers. In deze stap ben ik van uitzendkracht naar vaste dienst gegaan bij Toeslagen.

Hierna heb ik gesolliciteerd op mijn huidige baan omdat ik graag bezig wilde zijn met de processen aan de voorkant. Ik heb steeds de kans gekregen om door te groeien. Belangrijk is wel dat je zelf interesse kenbaar maakt en in gesprek gaat met je manager. Elke stap die ik heb kunnen zetten heeft bijgedragen aan mijn ontwikkeling!

wat zijn de doorgroeimogelijkheden binnen toeslagen voor uitzendkrachten?

We geven echt aandacht aan de doorstroom van een uitzendkracht naar vaste dienst. Dat laten we ook zien. Afgelopen jaren zijn veel uitzendkrachten naar vaste dienst overgestapt. Als je doorstroomt heb je zo veel mogelijkheden, ook omdat toeslagen binnen het Rijk valt. Er zijn verschillende groepsfuncties met hogere niveaus binnen toeslagen. Maar ook naar andere werkvelden waar je interesses liggen, bij staf of regieteams. We zijn een groeiende organisatie bij Toeslagen, dat blijven we ook nog komende jaren. Zo ontstaan er kansen binnen de organisatie die je kan grijpen!

zijn er opleidingen binnen toeslagen?

Je kan bepaalde loopbaantrajecten volgen waarin je ondersteund wordt door coaches en begeleiders. Er zijn ook studiemogelijkheden via de leeromgeving. Een enorm opleidingsaanbod met trainingen voor je huidige functie of zelfs voor de volgende de stap in je carrière. Je krijgt ook de tijd en ruimte vanuit Toeslagen om die trainingen te volgen.

wat maakt het werken bij toeslagen uniek?

De toeslagen affaire en herstelopdracht die we hebben dat maakt het uniek. Met andere woorden de maatschappelijke opgave. We moeten zorgen dat het heden goed gaat maar ook het verleden herstellen. Dit doen we door een verbeterde dienstverlening met meer maatwerk. Als behandelaar kijken we nu echt bij elke burger hoe we hen specifiek kunnen helpen. Dat is nu echt uniek aan toeslagen.

wat zijn je ervaringen van werken bij toeslagen?

Mensen krijgen kriebels van de blauwe brief van de Belastingdienst en associëren dit ook met Toeslagen. Ik begrijp het maar juist als je bij toeslagen werkt merk je dat je zoveel kan betekenen. De sfeer is ook heel informeel en iedereen staat open om elkaar te helpen. Dat krijgen we ook echt terug in onze evaluaties, dat het een fijne omgeving is waar je je veilig voelt. Werken bij Toeslagen via Randstad heb ik ook als prettig ervaren. Er werd aandacht besteed op persoonlijk vlak maar ook rondom mijn functioneren. 

welke stappen zou je nog willen zetten in de toekomst?

In mijn rol als adviseur ik mij zeker verder ontwikkelen. Zo ga ik een cursus volgen voor projectgericht werken. Op een gegeven moment wil ik ook meer trainingen volgen op het gebied van leiderschap. Ik blijf mijzelf daarom verder ontwikkelen en wil altijd door blijven leren!