tijn 

In 2018 is Tijn begonnen met het werken bij de Keukenhof als kassamedewerker. Hij is er zelf naar op zoek gegaan, omdat de naam hem aansprak. Keukenhof is toch wel iets bijzonders vindt hij. En daarom gaat hij ook dit jaar weer bij de Keukenhof werken. Hoewel hij geen ervaring had met het werken achter de kassa, heeft hij de kans gekregen om het te leren op de Keukenhof. Uiteraard werd hij ingewerkt door andere collega’s en uitgelegd hoe alles werkt rondom het werken bij Keukenhof. Een kleine sprong in het diepe was het wel, maar dat vond Tijn meer dan prima. Zo kon hij veel vragen stellen en zijn eigen weg vinden. 

Waarom Tijn het zo leuk vindt om op de Keukenhof te werken? Met name door de sfeer onder collega’s en op de Keukenhof zelf, door het werk zelf en door de acceptabele werkdruk. ‘De dag vliegt voorbij’. Uiteraard kan het af en toe heel druk zijn, maar daarom helpen de collega’s elkaar onderling. Ze snappen elkaar namelijk wel. Daarnaast leert hij veel op het gebied van de Engelse taal en klantcontact. Zijn leukste ervaring is toch wel de Bloemencorso met mooi opgemaakte auto’s die gewoon door het dorp rijden. Ook al is het werk af en toe aanpoten, Tijn heeft er weer zin in dit jaar! 

wikwik

Wiwik werkt al zo’n 15 jaar bij de Keukenhof als barista en elk jaar vindt zij het weer een leuke ervaring. Ze is ooit begonnen met werken op de Keukenhof samen met haar zus. Toen ze begon met werken had zij nog helemaal geen ervaring met koffies maken, maar tegenwoordig is zij een echte expert!. Ze weet alles over het maken van de beste koffies, bestellingen opnemen, afrekenen en zorgen dat de kassa helemaal check is. Die ervaring heeft ze opgedaan door het te doen en via een training. 

Waarom Wiwik het zo leuk vindt om op de Keukenhof te werken? ‘Elke dag is het genieten van de mooie omgeving; je ziet de tulpen van de eerste bloei tot uiteindelijk een mooie tulp bloeien’. Daarnaast ook door de gezellige werksfeer. Wiwik vindt het belangrijk om met iedereen contact te maken en lol te maken in het team. Zelfs in stressvolle situaties, als het even heel druk is, weet Wiwik te blijven lachen met haar collega’s. Doordat de bezoekers van de Keukenhof van over heel de wereld komen, komt ze met veel verschillende culturen en talen in aanraking. Na een dag hard werken, komt zij met een voldaan gevoel thuis. Wiwik ziet werken op de Keukenhof niet echt als werken, maar met name ook plezier en genieten. Dus iedereen die van gezelligheid, bloemen, kunst en parken houdt, raad ze aan om ook te komen werken op de Keukenhof. 

made

Made is zo’n 13 jaar geleden begonnen met het werken op de Keukenhof in de horeca. Ze is niet iemand voor een vaste baan, ze vindt het juist leuk om van alles en nog wat te doen. Voordat ze bij de Keukenhof kwam werken heeft ze ook al op andere grote evenementen gewerkt. Maar bij de Keukenhof zit ze echt goed op haar plek. Elke werkdag doet ze met veel plezier door alle vrolijke mensen die er komen. 

Waarom Made het zo leuk vindt om op de Keukenhof te werken? Met name door het teamwork. Naast fijne collega’s heeft ze er ook vriendinnen privé aan overgehouden. Verder is het werken bijzonder, doordat ze omringd is door prachtige bloemen. ‘Als je in de ochtend het park binnenkomt dan hoor je het geluid van alle vogels en zie je de vrolijke kleuren. Daar krijg je wel een goed gevoel bij’. Door de jaren heen heeft ze in verschillende rollen en plekken in het park gewerkt. Inmiddels heeft ze daardoor veel verschillende vaardigheden geleerd. Made is dus van het multitasken en flexibel werken, maar als ze wat meer vastigheid op de Keukenhof zou willen. Dan is dat gelukkig ook mogelijk. Made is benieuwd wat dit jaar weer gaat brengen en hoopt nog altijd te blijven leren. 

werken bij de keukenhof.

werken bij keukenhof

Ben je helemaal enthousiast geworden door de persoonlijke ervaringen van Tijn, Wikwik en Made? Zie jij jezelf al helemaal werken tussen de tulpen bij de Keukenhof? Check dan hier de Keukenhof vacatures

Wil je nog wat meer te weten komen over het werken bij de Keukenhof? Lees dan hier alles over de Keukenhof, de verschillende functies en practische informatie.

Ben je benieuwd naar alle andere mogelijkheden in de horeca? Check dan hier alle horeca vacatures.

opleidingen en trainingen

Om als horecamedewerker aan de slag te gaan, heb je geen specifieke opleiding nodig. Ervaring in de horeca vinden veel opdrachtgevers wel een pluspunt, maar als je dat nog niet hebt is dat ook geen probleem. Wat wel belangrijk is? Dat je zin hebt om hard te werken en een flinke dosis gastvrijheid bezit! Wil je toch graag meer leren? Check hier de opleidingen en trainingen in de horeca.

meer informatie over werken bij de keukenhof

 • wat is de keukenhof?

  Keukenhof is een bloemententoonstelling en lentepark in Lisse. In 1950 ging het park voor het eerst open en in de afgelopen 66 jaar is Keukenhof uitgegroeid tot een wereldwijd begrip. Dit voorjaar staan meer dan 7 miljoen bloembollen in bloei met wel 800 verschillende soorten tulpen. Een unieke en onvergetelijke werkplek. Elk jaar is er één pronkstuk; een bloemenmozaïek, helemaal in thema. Ga je die van dit jaar live bewonderen? Een prachtige, Delfts Blauwe tegel waarin de handel over zee en rijke Amsterdamse grachtenpanden zijn afgebeeld. Naast de ruim 32 hectare aan bloemen zijn er ook spectaculaire bloemenshows en verrassende inspiratietuinen. Ook krijgen elk voorjaar kunstenaars de mogelijkheid om unieke kunstwerken in het park tentoon te stellen. De combinatie van bloemen en kunst geeft een verassend effect.

  > lees meer over de keukenhof!

 • waarom werken bij de keukenhof?

  Werken bij de Keukenhof is werken in de lente. Allereerst hartstikke gezellig dus, maar ook zeker een mooie kans om lekker bij te verdienen. Heb je al horecaervaring (o.a. uitserveren van een dienblad, in de keuken, drie borden lopen)? Super, dan kan je gaan werken bij de Keukenhof in verschillende functies! Nog geen ervaring, maar spreekt de werkomgeving je wel aan? Check dan eens onze pagina met opleidingen en cursussen binnen de horeca. Tijd genoeg om die ervaring alvast op te doen, zodat je helemaal klaar bent om te starten in maart 2023! Keukenhof is een fijne plek om horecaervaring op te doen. Daarnaast is het een inspirerende plek om nieuwe mensen te ontmoeten en maak je onderdeel uit van een fijn team. Je leert wat hard werken is, want iedere dag zorg je ervoor dat de bezoekers een ultieme beleving hebben. En als medewerker van Keukenhof krijg je daar veel gezelligheid voor terug! 

  > lees meer over de keukenhof!

 • is een horecabaan bij keukenhof iets voor mij?
  • je bent spontaan, vrolijk en hebt een open houding. Bezoekers moeten zich op hun gemak voelen bij je en een goede tijd beleven
  • je kan prioriteiten stellen. Op evenementen kan er chaos ontstaan of zaken lopen even niet zoals gepland. Geen probleem voor jou toch? Want in zo'n situaties kan jij prioriteiten stellen en weet je welke taken belangrijk zijn. Je houdt focus! 
  • je bent fit en kan hard werken. De Keukenhof wordt druk bezocht, heel druk. Voor al deze bezoekers is het belangrijk om ze een onvergetelijke beleving te bezorgen. Je staat er gelukkig niet alleen voor. Samen met je collega's knallen jullie 8 weken en laat je zien wat hard werken is. Zet die stappenteller maar alvast aan
  • je kan uitstekend communiceren met diverse mensen. Bestellingen neem je vrolijk op en vragen beantwoord je natuurlijk met plezier. Met alle toeristen op de Keukenhof is dit heel erg belangrijk! Bestellingen opnemen van mensen die geen Engels spreken is soms lastig maar zorgt ook voor grappige situaties!
  • je bent representatief en verzorgd. Je bent het visitekaartje van Keukenhof. Belangrijk om je daar naar te kleden en gedragen

  > lees meer over de keukenhof!

 • hoe zorg ik dat ik ook kom te werken bij de keukenhof?
  • een leuke vacature gevonden? Voldoe je aan de eisen voor de vacature? Mooi dan zien we graag je sollicitatie tegemoet. Je kan solliciteren door op de sollicitatiebutton online te klikken. Denk daarbij aan een korte motivatie en een cv dat netjes up-to-date is
  • voorbeelden uit de praktijk maken je sollicitatie sterker. Ze kunnen ook ter ondersteuning dienen bij de eisen waar je aan moet voldoen. 
  • zorg ervoor dat je er verzorgd en representatief uitziet. Dus geen kleren met scheuren of te uitdagende kleding. Ongeïnteresseerd kauwgom kauwen is ook uit den boze
  • lees ook eens de do’s en don’ts tijdens het voeren van (telefonische) sollicitatiegesprekken

  > lees meer over de keukenhof!