Diemen, 1 maart – Er staan teveel mensen aan de zijlijn van de arbeidsmarkt. Randstad maakt zich hier grote zorgen over en lanceert vandaag een nieuw platform met een breed aanbod aan opleidingen. Het platform ‘Mijn Ontwikkeling’ biedt ruim 1.000 opleidingen voor flexwerkers gericht op omscholing en ontwikkeling. Met dit platform wil Randstad zoveel mogelijk mensen op maat opleiden voor de huidige én toekomstige arbeidsmarkt. De focus ligt op de sectoren waar momenteel grote schaarste heerst zoals bijvoorbeeld  IT, techniek, logistiek, klantcontact. 

gevarieerd leren 

Randstad investeert in opleidingen met het opleiding- en ontwikkelingsprogramma Randstad opleidingen en trainingen. Het platform Mijn Ontwikkeling maakt deel uit van Randstad opleidingen en trainingen en bundelt alle opleidingen van Randstad en opleidingspartners om uitzendkrachten zoveel mogelijk op maat op te leiden. Het aanbod is divers en op verschillende niveaus. In de IT-opleidingen ligt de nadruk met name op applicatiebeheer, web development en multi cloud Engineer. Maar ook opleidingen tot IG-verzorgende, vrachtwagenchauffeur, BBL trajecten voor procesoperatoren en trainingen in time-management of de Nederlandse taal zitten in het totale aanbod. En niet alleen opleidingen, het leeraanbod bestaat uit nog eens 6000 onderdelen zoals e-learnings en podcasts.

ie is er verantwoordelijk? 

Randstad deed recent nog een groot onderzoek onder werknemers over hoe zij over opleiding en ontwikkeling denken. Bijna 70% vindt hun eigen ontwikkeling een verantwoordelijkheid van de overheid en werkgevers. Slechts een kwart ziet het als vooral een eigen verantwoordelijkheid. Het CBS maakte eerder duidelijk dat van alle flexwerkers, uitzendkrachten het meest ontevreden zijn over opleidingsmogelijkheden (28,5%) 

sta niet stil 

“Dat zijn zorgelijke cijfers”, aldus Linda Hopmans, binnen Randstad Nederland verantwoordelijk voor Mijn Ontwikkeling. “Het is van het grootste belang dat werknemers zich blijven ontwikkelen. De arbeidsmarkt verandert namelijk zo snel. Zeker in deze corona crisis waar in sommige sectoren harde klappen vallen. Het besef komt vaak pas als iemand zijn baan verliest. Dat is erg laat. Daarom bieden wij deze opleidingen laagdrempelig aan. Maak er gebruik van, blijf je ontwikkelen, want zo heb je de grootste kans om aan het werk te blijven of de opstap naar werk te kunnen maken".