vanuit de bijstand naar werk

Baanbrekend is bedoeld voor uitkeringsgerechtigden in het kader van de Participatiewet met een korte of langere afstand tot de arbeidsmarkt. Uit ervaring weten we dat het begeleiden en bemiddelen van inwoners uit de bijstand om gespecialiseerde kennis vraagt. Onze adviseurs hebben gemiddeld meer dan tien jaar ervaring en zijn bekend met de uitdagingen in de doelgroep, zoals schulden of laaggeletterdheid. Samen met de adviseur creëren we een uniek programma dat is ingericht op zowel de persoon, de omgeving als zijn of haar wensen. 

Ons uitgangspunt is altijd werk: vanuit een uitkeringssituatie, naar een baan, naar een nieuwe toekomst. Als grootste kenniscentrum van de arbeidsmarkt hebben we inzicht in vraag en aanbod in de lokale markt. Met behulp van arbeidsmarkt- en onderzoeksdata weten we waar de kansen liggen voor talent. We kijken hoe ver iemand van werk af staat, waar we kunnen begeleiden, welke vaardigheden en competenties we kunnen aanvullen en hoe een werkgever het talent een kans kan geven.

publiek-private samenwerking

Via Baanbrekend stromen werkzoekenden niet alleen uit naar Randstad banen, maar ook naar werkgevers in de regio en andere uitzendorganisaties. We richten de uitstroom samen met de gemeente of arbeidsregio in en gebruiken daarbij onze gezamenlijke kennis en netwerk. Om de kans op een nieuwe baan extra te vergroten, kunnen werkgevers de doelgroep makkelijk vinden via FirstLook, het netwerk van actief werkzoekenden via Randstad RiseSmart. En met succes: in tien jaar vonden al meer dan 30.000 inwoners uit de bijstand via ons traject een baan!

de voordelen van publiek-private samenwerking

We maken het voor werkgevers aantrekkelijk om mensen vanuit de bijstand aan werk te helpen. Onze aanpak is naast mensgericht, gebaseerd op harde cijfers van jarenlange Baanbrekend dienstverlening in wel 40 gemeenten. Bij ruim 10 projecten ging het om de plaatsing van 250+ kandidaten en 80% is na een jaar nog aan het werk. Een mooi perspectief voor mensen in de bijstand én voor werkgevers, zeker nu er schaarste is op de arbeidsmarkt.

  • samenwerking gemeenten

    We geloven in de meerwaarde van publiek-private samenwerking. Door de kennis van de gemeente en ons team te combineren, verhogen we de kwaliteit van de dienstverlening aan de doelgroep. 
  • netwerk en kennis van de arbeidsmarkt

    Randstad beschikt als grootste HR dienstverlener van Nederland over een uitgebreid netwerk van regionale en landelijke partijen, variërend van UWV en regionale werkcentra tot bedrijven, onderwijsinstellingen en opleidingsinstituten. 
  • specialisten op elk terrein

    Onze adviseurs hebben ieder specialistische kennis omtrent uitdagingen in de doelgroep, zoals schulden, psychische problematieken of verslaving. Zij helpen de kandidaat bij elk facet uit hun loopbaan.

onderdeel van randstad risesmart

Baanbrekend is onderdeel van Randstad RiseSmart. Randstad RiseSmart is dé partner die jou helpt aan een duurzame HR-strategie. Al meer dan 20 jaar zijn we actief op de Nederlandse markt en bewegen we talent naar werk. Samen gaan we op zoek naar een duurzame werkplek waar het talent van de medewerker optimaal tot zijn recht komt.

kijk hier voor meer hr-oplossingen via RiseSmart >