Je medewerkers zijn de kern van het succes van je organisatie. Moet je een medewerker ontslaan? Dan doe je als werkgever natuurlijk ook alles wat nodig is om te helpen bij een volgende stap. De pandemie heeft de wereld van werk ongekend veranderd: van sluiting van bedrijven tot ontslag van medewerkers. Het is belangrijk om ook in deze moeilijke tijden oog te hebben voor je medewerkers en je voor hen in te zetten. Met een effectieve strategie voor talent mobility ondersteun je je medewerkers, maar houd je ook zicht op de bredere doelen van je organisatie. Lees er hier alles over, of bekijk meteen hoe we je ondersteunen bij talent mobility in je organisatie. 

alles over talent mobility

Spring snel naar: 

wat is talent mobility? 

 

Talent mobility is het vermogen van je medewerkers om door te stromen naar andere functies in je organisatie. Hiermee verbeter en verleng je de inzetbaarheid en bevorder je de in-, door- en uitstroom van je medewerkers. 

wat is interne mobiliteit? 

Interne mobiliteit is het tijdelijk of permanent overplaatsen van je medewerkers naar andere rollen of projecten binnen je organisatie. Dat doe je op basis van de behoeften van je organisatie: je verplaatst medewerkers naar een functie waar meer vraag naar is. Is er bijvoorbeeld een tijdelijke vacaturestop? Dan kun je overwegen recruiters een andere rol binnen je organisatie te geven, bijvoorbeeld bij de klantenservice. Deze interne herplaatsing is niet alleen goed voor je organisatie, maar ook voor je medewerkers: je breidt hun competenties uit en stimuleert hun flexibiliteit, waarmee je duurzame inzetbaarheid bevordert. 

meer weten over duurzame inzetbaarheid? lees er hier alles over. 

zo gebruik je talent mobility en interne mobiliteit

Of het nu gaat om een recessie of juist om economische groei, ontwikkelingen in de economie hebben altijd invloed op je organisatie. Transformaties van je personeelsbestand maken dan ook deel uit van een normaal bedrijfsproces. Door interne mobiliteit is ontslag van je medewerkers in economisch krappe tijden vaak te voorkomen. Ook voor de lange termijn is interne mobiliteit goed voor je organisatie: het zorgt voor behoud van kennis en biedt je medewerkers de mogelijkheid om nieuwe competenties te ontdekken. Daarnaast bespaart het je tijd en kosten die je anders na herstel van de economie kwijt zou zijn aan het werven en inwerken van nieuwe medewerkers. 

effectieve om- en bijscholing

Om je medewerkers duurzaam inzetbaar te houden is om- en bijscholing een slimme zet. De pandemie heeft de noodzaak voor je medewerkers om nieuwe competenties aan te leren verder versneld. Om je medewerkers succesvol om- of bij te scholen is wel goede begeleiding nodig. Zo stem je de interesses en competenties van je medewerkers af op de behoeften van je organisatie. 

  • lees alles over hoe digitale badges je helpen bij om- en bijscholing

zo zet je een outplacementprogramma in voor talent mobility

Is er voor bepaalde medewerkers geen plek meer in je organisatie? Dan kan outplacement een goede optie zijn. Bij outplacement ontwikkelen je medewerkers zich naar een nieuwe rol buiten je organisatie. Daarmee laat je zien dat je vertrekkende medewerkers nog steeds ondersteunt: het aanbieden van een outplacementprogramma past dus bij goed werkgeverschap. Met een outplacementtraject zetten medewerkers sneller de volgende stap in hun loopbaan, verlaag je je loonkosten en draag je bij aan breder economisch herstel. Bovendien zorgt outplacement van boventallige medewerkers dat er meer ruimte ontstaat voor interne mobiliteit in je organisatie, waardoor de medewerkers die blijven beter kunnen doorstromen. 

investeer in talent mobility met de hulp van randstad risesmart

Om de interne mobiliteit binnen je organisatie te blijven bevorderen is goede begeleiding nodig. Met de hulp van Randstad RiseSmart blijf je investeren in je organisatie en de behoeften van je medewerkers. Zo zorgen we samen dat je organisatie klaar is voor de toekomst. Benieuwd wat we allemaal voor jou kunnen doen? 

Neem contact met ons op