Docent, Randstad Onderwijs

  • Tilburg
  • € 3.301 - 5.030 per maand
  • 16 - 40 uur, 2 - 5 dagen p.w.
  • HBO
  • Randstad Onderwijs

Ben jij een bevoegd leerkracht basisonderwijs en wil je de stap maken richting het voortgezet onderwijs of het middelbaar beroepsonderwijs? Wellicht dat wij je hierin kunnen helpen. Randstad Onderwijs heeft directe contacten met grote onderwijsinstellingen in de regio, samen met jou kunnen we kijken wat er bij je past en wat er voor je mogelijk is. Parttime of fulltime, alles is bespreekbaar ...

bekijk vacature

Docent Nederlands (2e graads), Randstad Onderwijs

  • Utrecht
  • € 2.500 per maand
  • 24 uur, 3 dagen p.w.
  • HBO
  • Randstad Onderwijs

Op zoek naar een nieuwe uitdaging in het nieuwe schooljaar? Wij zijn op zoek naar enthousiaste eerste- en tweedegraads docenten Nederlands, die parttime of fulltime willen werken. We komen graag met je in contact! Ben jij een docent Nederlands in de regio Utrecht en op zoek naar een andere baan? Of ben je nog met je opleiding bezig en wil je ervaring opdoen voor de klas? Wij helpen je graag ...

bekijk vacature

Een docent rekenen is iemand die rekenles geeft op een middelbare school of op het mbo. Als docent rekenen help je leerlingen en studenten bij de ontwikkeling van hun rekenvaardigheden. Je legt hen alles uit over de verschillende berekeningen die ze moeten maken. Van optellen tot vermenigvuldigen en worteltrekken, jij weet er alles vanaf! 

wat doet een docent rekenen?

  • rekenles geven

  • lessen voorbereiden

  • toetsen nakijken

  • leerlingen begeleiden 

  • bijles geven

Wil je weten wat je gaat verdienen als docent rekenen? Vul dan de salarischecker snel zelf even in en ontdek wat je waard bent!  

Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.

secundaire arbeidsvoorwaarden

Je secundaire arbeidsvoorwaarden als docent rekenen hangen af van op wat voor school je aan de slag gaat. Als docent rekenen in het voortgezet onderwijs word je betaald volgens de cao voortgezet onderwijs (cao vo), waarin ook je andere arbeidsvoorwaarden goed geregeld zijn. Ook de arbeidsvoorwaarden voor docenten in het mbo zijn goed geregeld via de cao mbo. En als docent heb je nog een groot voordeel: je hebt vrij tijdens de schoolvakanties. 

Als docent rekenen kan je op verschillende onderwijsniveaus aan de slag. Word je docent in het voortgezet onderwijs of ga je aan de slag als docent rekenen in het mbo? Lees hier alles over werken in het onderwijs op beide niveaus: 

  • docent middelbare school: als docent rekenen op een middelbare school geef je rekenles aan leerlingen tussen de 12 en 18 jaar. Dat kan een normale les zijn, maar als docent rekenen op de middelbare school geef je ook vaak bijles aan leerlingen die nog moeite hebben met rekenen. Dankzij jouw hulp krijgen ook zij de nodige rekenvaardigheden onder de knie!

  • docent rekenen op het mbo: als docent rekenen op het mbo geef je les aan oudere studenten, meestal ongeveer van 16 jaar oud tot begin 20. Op het mbo geef je de algemene rekenlessen aan alle studenten. Bij sommige opleidingen, bijvoorbeeld bij opleidingen voor winkelmedewerkers of horecamedewerkers, is het extra belangrijk dat studenten goed kunnen rekenen. Daarom geef je hier soms meer rekenlessen, en je verzorgt ook bijles voor studenten die dat nodig hebben. 

Verder lijkt je werk als docent rekenen op veel scholen op dat van de docent wiskunde, maar je gaat doorgaans minder diep op de stof in. Daarom is docent wiskunde ook een mooie doorgroeimogelijkheid voor je als je al een tijdje als docent rekenen hebt gewerkt.

Als docent rekenen zijn er veel doorgroeimogelijkheden in het onderwijs. Denk bijvoorbeeld aan een functie als docent wiskunde! Zo ga je nog verder de diepte in met je inhoudelijke kennis van het vak en kan je ook complexere vragen van je leerlingen beantwoorden. 

Werk je als docent rekenen op een middelbare school? Dan zijn er ook veel aanvullende taken die je kan uitvoeren om je verder te ontwikkelen. Word bijvoorbeeld mentor van een klas. Je werkt dan niet alleen als docent rekenen, maar je bent ook de vertrouwenspersoon en persoonlijke begeleider van een groep leerlingen. En natuurlijk kan je, naast rekenen en wiskunde, ook altijd meer kennis opdoen over een ander vakgebied. Laat je dan bijvoorbeeld omscholen tot docent in een ander exact vak, bijvoorbeeld docent Nask of docent biologie

Ook als docent rekenen aan het mbo zijn er genoeg opties om je verder te ontwikkelen. Groei bijvoorbeeld door tot loopbaanbegeleider om je studenten nog meer persoonlijke ondersteuning te bieden. En natuurlijk kan je je ook op het mbo laten omscholen en meer kennis opdoen over een ander vakgebied. 

Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen

Jouw kennis over rekenen overbrengen aan je leerlingen, dat is waar jij iedere dag voor naar school komt! Jij komt met interessante voorbeelden om de les leuk te houden. En natuurlijk leg je alles piekfijn uit, waardoor je leerlingen de sommen zo opgelost hebben. Wat kan je nog meer verwachten als je gaat werken als docent rekenen? De volgende zaken zijn goed om te weten:

dit is je takenpakket als docent rekenen

Je belangrijkste taak als docent rekenen spreekt voor zich: de rekenles geven. Als docent rekenen sta jij iedere dag voor de klas. Maar het werk van een docent rekenen houdt niet op wanneer het lesuur is afgelopen. Deze taken heb je nog meer als docent rekenen op een middelbare school of op het mbo:

  • lessen voorbereiden

Een leuke les begint bij een goede voorbereiding. Daarom begint iedere rekenles achter jouw bureau! Je verwerkt de verplichte lesstof in je les, zoekt bijpassende voorbeelden en kijkt alvast wat je als huiswerk op kan geven. Zo maak je van iedere rekenles een geheel! 

  • toetsen en proefwerken nakijken

De leerstof moet natuurlijk ook getoetst worden! Als docent rekenen hoef je de toetsen niet altijd helemaal zelf klaar te stomen, maar je moet ze wel zelf nakijken. 

leerlingen en studenten begeleiden

Als leraar op een middelbare school of docent op het mbo speel je een belangrijke rol in de ontwikkeling van je leerlingen. Naast je rekenlessen begeleid je je leerlingen ook, bijvoorbeeld als loopbaanbegeleider of mentor. Zo bouw je ook nog eens een persoonlijke band op met je studenten.

wie zijn je collega’s?

In het onderwijs sta je er nooit alleen voor: genoeg leuke collega’s om mee samen te werken! Of je nou op een middelbare school werkt als docent rekenen of op het mbo aan de slag gaat, je werkt altijd samen met andere docenten. Bijvoorbeeld met de docent biologie, de docent economie, de docent nask en de docent aardrijkskunde. En je werkt ook nauw samen met de docent wiskunde, want jullie vakgebied sluit precies op elkaar aan. De combinatie van jullie expertise zorgt dat de leerlingen alle nodige kennis opdoen. 

je werkplek in het klaslokaal

Waar je als docent rekenen het vaakst te vinden bent? In het klaslokaal natuurlijk! Als docent rekenen sta je een groot deel van de dag voor de klas. Heb je een tussenuur of ben je even niet aan het lesgeven? Dan ben je meestal achter je eigen bureau te vinden, waar je lessen voorbereidt en toetsen nakijkt. En natuurlijk kan je altijd even naar de docentenkamer voor een gezellig praatje en een goede kop koffie. Er is veel werk voor rekendocenten, dus er is altijd wel een werkplek bij jou in de buurt. Dat scheelt weer reizen naar je werk!

de werktijden van een docent rekenen

Net als bij alle andere leraren vallen de meeste van je werkuren samen met de lestijden van je leerlingen of studenten. Dat betekent dat je tussen ongeveer half 9 ‘s ochtends en half 4 ‘s middags voor de klas staat, meestal wel met wat tussenuren door de dag heen. Na schooltijd werk je vaak nog even door om lessen voor te bereiden en proefwerken na te kijken. In het weekend en in de schoolvakanties ben je, net als je leerlingen, lekker vrij. Je hoeft je dus niet druk te maken om gekke werktijden of weekenddiensten!

Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.

Docent rekenen worden? Dan heb je natuurlijk wel de juiste opleiding nodig. Om docent rekenen te worden moet je een onderwijsbevoegdheid hebben. Het is afhankelijk van het onderwijsniveau waarop je les wilt geven of je een eerstegraads of tweedegraads bevoegdheid nodig hebt: 

  • een tweedegraads docent rekenen heeft een lerarenopleiding aan de hogeschool gevolgd. Heb je deze opleiding afgerond? Dan mag je lesgeven aan alle klassen van het vmbo, op het beroepsonderwijs, op het volwassenenonderwijs, in het praktijkonderwijs en aan de eerste drie klassen van de havo en het vwo. Voor een docent rekenen is deze bevoegdheid in de meeste gevallen dus voldoende

  • wil je ook les kunnen geven aan de bovenbouw van de havo en het vwo, bijvoorbeeld wanneer je je verder specialiseert als leraar wiskunde? Dan word je eerstegraads docent en heb je een extra opleiding nodig. Je haalt je eerstegraads onderwijsbevoegdheid met een vervolgopleiding aan de hogeschool of universiteit 

Om aan de slag te mogen als docent heb je verder ook altijd praktijkervaring nodig. Die ervaring doe je gelukkig meestal al op tijdens je studie, door middel van de verplichte stages. 

En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling. Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log direct in en ontdek wat bij je past! Nog geen Randstad-profiel? Maak er hier snel één aan!

Passie voor het onderwijs én goed rekenkundig inzicht? Dan heb je alvast de belangrijkste eigenschappen in huis om docent rekenen te worden. Maar je hebt natuurlijk nog wel wat meer nodig om een echt goede rekendocent te worden: 

  • duidelijk leerstof kunnen overbrengen: de beste docenten zijn een kei in uitleggen. Jij pluist de lesstof helemaal uit en maakt er begrijpelijke, kleinere stukjes van. Van de kern tot de details: jij kan het aan iedere leerling uitleggen

  • vakinhoudelijke kennis: een goede les kan je alleen geven wanneer je zelf alles begrijpt. Logisch! Daarom heeft een goede docent rekenen altijd de nieuwste kennis op zak 

  • goed in presenteren: als docent rekenen sta je de hele dag voor de klas. Het is dus belangrijk dat je niet verlegen bent. Een docent met hart voor de zaak, dat is waar leerlingen het liefste naar luisteren. Jij hebt een natuurlijke uitstraling waardoor iedereen aan je lippen hangt. Zo houd jij altijd de aandacht vast!

Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • wekelijks uitbetaald worden

  • pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt

  • altijd een contactpersoon waarop je terug kunt vallen en om hulp kan vragen

  • via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster

  • vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons

  • via Randstad is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden

  • vast contract? Een uitzendbaan als docent rekenen via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad

veelgestelde vragen over docenten rekenen

  • wat doet een docent rekenen?

    Een docent rekenen geeft rekenles op een middelbare school op het mbo. Naast het lesgeven heb je ook andere taken, zoals lessen voorbereiden en toetsen nakijken. Meer weten over het werk van een docent rekenen? Lees er hier alles over. 

  • wat verdien je gemiddeld als docent rekenen?

    Als fulltime docent rekenen verdien je gemiddeld 3.700 euro bruto per maand, per jaar is dat 47.952 euro bruto. Als flexmedewerker verdien je bij een functie als docent rekenen ongeveer 21 euro per uur. Meer weten over wat werken als docent rekenen precies inhoudt? Je leest er alles over op deze pagina.

  • heb je ervaring nodig voor een baan als docent rekenen?

    Om docent rekenen te worden heb je onderwijservaring nodig. Gelukkig doe je die altijd al op tijdens de opleiding om je onderwijsbevoegdheid te halen! Daarom kan je na je opleiding meestal gewoon meteen aan de slag. Meer weten over de functie van docent rekenen? Bekijk dan snel deze pagina. 

  • waarom is het leuk om te werken als docent rekenen?

    Werken als docent rekenen geeft veel voldoening, omdat je de volgende generatie op weg helpt! Goed kunnen rekenen is een belangrijke vaardigheid die je eigenlijk in iedere vervolgstudie wel nodig hebt. Laat staan in de rest van je leven! Je werk is zo leuk omdat je echt wat bijdraagt aan de algemene ontwikkeling van je leerlingen of studenten. Meer weten over het werk van een docent rekenen? Bekijk dan snel deze pagina. 

  • hoe moet ik solliciteren op een docent rekenen vacature?

    Solliciteren als docent rekenen is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig je cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!

  • welke vaardigheden ontwikkel ik met een docent rekenen baan?

    Als je aan de slag gaat met een baan als docent rekenen word je steeds beter in lesgeven! Verder heb je om docent rekenen te worden vakinhoudelijk inzicht nodig, moet je het goed kunnen uitleggen en is het belangrijk dat je je op je plek voelt voor de klas. Wil je meer weten over wat werken als docent rekenen precies inhoudt? Je leest er alles over op deze pagina.