hoe was het bij tjeerd oosterhuis, marcel wanders en de glamour

#Wordenwiejebent gaat over dromen waarmaken, ontdekken wie je wilt zijn. Elke dag is dé perfecte dag om uit te zoeken wie jij bent en wat je wilt. Op dagelijkse basis houden onze intercedenten zich hiermee bezig op de vestigingen. Tijdens het programma wordenwiejebent editie jongeren wilden we jongeren de kans geven dichter bij hun droombaan te komen. 

In een filmpje deden o.a. producer Tjeerd Oosterhuis, designer Marcel Wanders en hoofdredacteur Glamour Sanne Groot Koerkamp een oproep. Op hun vraag ‘Kom jij een paar dagen bij mij werken?’ reageerden massaal enthousiaste jongeren. 

een droombaan? daar moet je wel iets voor doen.

Een droombaan komt je niet zomaar aanwaaien. Dat is zo in het echte leven, dus nu ook! De jongeren moesten een cv opsturen, vragen beantwoorden én een video cv uploaden. Na een eerste selectieronde volgde er voor twee kandidaten ook nog een spannend gesprek op het Randstad hoofdkantoor waarna de winnaar bekend werd gemaakt. Evelyne Grijt mocht aan de slag bij Tjeerd Oosterhuis, Arjen Timmerman bij Marcel Wanders en Angelique Nieuwenhout bij de redactie van de Glamour.

droombaan met een staartje

Onze drie hardwerkende toppers hebben een geweldige tijd gehad bij hun droombaan en -niet onbelangrijk- ook de opdrachtgevers waren blij met hun kandidaten. Zó blij zelfs dat de droombaan voor Evelyne Grijt nog een staartje krijgt: zij gaat afstuderen bij Tjeerd Oosterhuis. 

ga voor waar je gelukkig van wordt

Evelyne heeft tijdens haar droombaan meegewerkt aan een

besloten optreden van de Ladies of Soul. Wij vroegen haar hoe ze dit heeft ervaren. Evelyne: ‘Super! Echt te gek! Iedereen was zo betrokken en geïnteresseerd. En live muziek, daar word ik zo blij van. Ik ben zelf moeder en twijfelde erover of het dan kan. Het drukke bestaan van een moeder combineren met de drukte rondom het organiseren van muziek evenementen. Het deed me goed om mensen te spreken die dit al jaren doen. Deze droombaan heeft mij er van overtuigd dat je moet gaan voor waar je gelukkig van wordt. Lekker hard werken en interesse tonen in mensen en zo stapje voor stapje op die plek komen.’

vormgever bij een magazine is voor mij zeker een optie

Ook Angelique Nieuwenhout, net afgestudeerd in Media en Entertainment Management, heeft een geweldige tijd gehad. Zij won de droombaan op de redactie van Glamour. 

Angelique Nieuwenhout: ‘Ik ben zo leuk ontvangen bij Glamour, de sfeer op de redactie was echt heel goed. En het bleef niet bij meekijken, ik mocht ook echt aan de slag. Vooral de afdeling vormgeving sprak mij erg aan. Dat is een discipline binnen de media waar mijn hart het snelst van gaat kloppen. Ik was onder de indruk van de snelheid en vaardigheid waarmee de vormgevers werken. Binnenkort ga ik aan de slag met een cursus DTP, want dat wil ik ook kunnen! De droombaan bij Glamour heeft mij zeker geholpen in mijn oriëntatie op de arbeidsmarkt. Vormgever bij een magazine zou zeker een reële optie voor mij zijn.’ 

dit is wat ik wil!

Eenzelfde ervaring had Arjen Timmerman tijdens zijn week bij topdesigner Marcel Wanders. ‘Ik heb door deze stage echt gemerkt dat ik dit wil. Ik heb zoveel geleerd en gezien! Ik had niet verwacht dat ze zo aardig en geïnteresseerd zouden zijn. Marcel heeft ook nog met me naar mijn portfolio gekeken. Hij gaf super handige tips én ook nog een advies voor mijn carrière waar ik sindsdien dagelijks mee aan de slag ben. Onbetaalbaar om zo met Marcel over mijn carrière te hebben kunnen praten.’

Wij wensen Arjen, Angelique en Evelyne veel succes in hun loopbaan! Leuk dat wij daar op deze manier een bijdrage aan hebben kunnen leveren. Wil jij ook eens praten over worden wie je bent? Kom dan langs op een van onze vestigingen.