“Wie heeft er hier zijn of haar droombaan?” Geroezemoes in de zaal en slechts enkele handen in de lucht. Dit is precies de reden waarom algemeen directeur Reiant Mulder deze vraag stelt tijdens het wordenwiejebent event van Randstad. Hier zijn sollicitanten, werkzoekenden en flexwerkers uitgenodigd, om samen met Randstad op zoek te gaan naar de volgende stap in hun carrière. We spraken de deelnemers.

De middag heeft een druk programma, met inspiratiesessies van Reiant Mulder, designer Omar Munie en oud-schaatser Erben Wennemars. Ook zijn er workshops over solliciteren en persoonlijke effectiviteit. En kan de bezoeker zich oriënteren op de banenmarkt. Deelnemers komen uit alle hoeken van Nederland en hebben verschillende functies. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: ze zijn op zoek naar inspiratie of een nieuwe uitdaging op het gebied van werk.

geslaagde avond

Eén van die deelnemers is Kasif (24). Hij werkt momenteel als office medewerker, maar dit is een tijdelijke functie. Kasif is naar het event gekomen om een workshop bij te wonen over personal branding. En om een rondje te doen op de banenmarkt. Zijn droombaan? Werken als klantadviseur bij een bank. “Ik ben graag met mensen in contact, houd hen graag tevreden. Daarnaast wil ik een baan waar ik in pak naar toe kan, dat vind ik belangrijk.” Kasif had een geslaagde avond. Na een bezoek aan ABN Amro, mag hij zijn cv opsturen en hopelijk op gesprek. 

volg opleidingen

“Blijf jezelf ontwikkelen”, geeft directeur Arbeidsmarkt Marjolein ten Hoonte haar publiek mee. Daar kan luisteraar Frank (51) zich goed in vinden. Hij stopte vroegtijdig zijn opleiding en begon zijn carrière als kasmedewerker bij de bank. Hierna heeft hij veel opleidingen gevolgd, die hij uit eigen zak betaalde. In deze opleidingen ontdekte Frank dat de functie kwaliteitsmanager goed bij hem paste. Dat heeft hij jarenlang gedaan. Nu is hij op zoek naar een nieuwe baan, die in het verlengde ligt van zijn oude functie. “Veel mensen spreken, was mijn doel vanavond. Dat is aardig gelukt. Ik heb zelfs de eerste workshop gemist, omdat ik zo’n goed gesprek met iemand had.”

vergroot je netwerk

Alice (54) stapt niet zo makkelijk op anderen af. Daarom is ze naar het event gekomen voor een workshop netwerken. “Ik heb geleerd hoe je mensen moet benaderen, dat je niet te dominant moet zijn. En dat je netwerk veel groter is dan je denkt.” Alice werkte 35 jaar als managementassistent en is sinds een maand op zoek naar een nieuwe baan. “Ik zoek in dezelfde richting. Ik weet inmiddels dat dit de functie is die bij mij past. Het is veelzijdig werk.”

ga op zoek

Studente Ruth (24) staat nog aan het begin van haar carrière. Ze volgt de master Corporate Communication en studeert binnenkort af. Dan wil ze ook een baan of traineeship in die richting. Maar welke functie weet ze nog niet. “Ik denk dat het per periode verschilt wat je leuk vindt. Je groeit mee met jezelf.” Met een dergelijke gedachte sluit ook Erben Wennemars zijn inspiratiesessie af. “Het leven is een prachtige zoektocht, geniet ervan.”