Twijfels! Het lijkt soms net een boomerang, de beruchte vraag: wat wil je later worden? Of, net iets anders gesteld; waar wil je naartoe met je carrière? Student, starter, of al ergens aan de slag, die vraag blijft voor de meeste mensen best lastig! Want hoe doe je dat? Om de juiste keuze te maken voor jouw loopbaan is het slim om ook te kijken naar de kansen op de arbeidsmarkt. Daarom hebben wij per branche de meest gevraagde functies van 2017 op een rijtje gezet. Zo weet jij waar het meeste vraag naar is.

Natuurlijk moet het werk wel bij jouw talenten en vaardigheden passen, maar het overzicht kan je wel helpen bij het maken van keuzes. Want ook met kleine stapjes en soms een omweggetje kun jij uiteindelijk meer uit jezelf halen! Hieronder wat tips hoe je naar het lijstje met kansrijke beroepen kunt kijken.

commercieel talent

Kijk jij vooruit, zie je graag resultaat en heb jij lef? Overweeg dan een commerciële functie. Bedrijven staan te springen om een goede accountmanager, marketeer of commerciële medewerker binnendienst.  

stijgende vraag

Als je liever in de bouw wil werken, onderzoek dan of een functie als timmerman of loodgieter goed bij jou past. Dit is een veilige gok, gezien de vraag naar deze functies blijft stijgen. Lijkt het je te gek om de weg op te gaan? Goed nieuws, ook de vraag naar vrachtwagenchauffeurs trekt aan.

administratieve functies

Ben je oplossingsgericht en kan je orde in de chaos scheppen? Dan kan jij jouw talenten goed benutten in een administratieve functie. Nederland is hard op zoek naar goede customer service medewerkers, financieel/administratief medewerker, maar ook is er veel vraag naar salarisadministrateurs. 

andere branches met de meest gevraagde functies.

Ben je een financialIT’er, werk je in de zorg, of het onderwijs? Ook van deze branches hebben we de meest gevraagde functies voor je verzameld. 

bekijk alle hottest jobs voor 2017

Vind je het nog lastig om te bepalen waar jouw talenten liggen? Probeer dan eens onze persoonlijkheidstest. Die kan je wat meer inzicht geven.