Zijn jouw goede voornemens voor 2017 al gevlogen? Dat is helemaal niet gek. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 70% van de mensen die goede voornemens hebben deze na de eerste week al uit het oog verliezen, laat staan na een maand. Goede voornemens zijn dus niet de ultieme oplossing, maar wat dan wel? Hoe zorg jij ervoor dat je het gevoel blijft houden dat je groeit en ontwikkelt, niet stilstaat maar doorgaat en dan ook hogerop komt? Lees de tips van Fleur van der Meer en Céline van Baaren, recruiters bij Randstad Banking & Insurance

Veel mensen denken gauw aan een promotie, een salarisverhoging of zelfs een nieuwe baan. Dit zijn de oplossingen die een ieder je zou geven om weer gemotiveerd plaats te nemen in jouw bureaustoel. Maar probeer het eens wat dichter bij huis te zoeken, hoe wordt jij opnieuw verliefd op je huidige baan? Hoe creëer jij je eigen werkgeluk? Dat begint bij jezelf.

Kijk eens rond, wat vind jij nou echt leuk aan jouw functie? Probeer je op deze zaken te focussen en bespreek dit met je collega’s. Misschien vinden zij nét de andere zaken veel leuker en kunnen jullie dit onderverdelen. Besef je daarbij natuurlijk wel dat er in elke baan leuke en minder leuke dingen zijn. Het beste wat je kunt doen is zorgen voor een win-win situatie, dan kunnen jij en je collega’s je focussen op wat jullie echt leuk vinden!

‘Leuk, maar dit kan niet op mijn werk’, is een uitspraak die vaak voorbij komt. Denk niet binnen kaders maar praat erover met je manager. Hij of zij staat vaak niet alleen open voor nieuwe ideeën, ze zullen het waarderen en ook implementeren (als het een idee is waar ze ook echt iets mee kunnen). Toon eigenaarschap en laat jezelf zien. Je zult merken dat er veel meer mogelijk is wanneer jij je hiervoor in wilt zetten en laat zien dat niet alleen jij maar ook de organisatie een groeispurt kan maken.

Investeer in je relatie met je collega’s. De zogeheten vrijmibo is misschien een cliché, maar clichés zijn er met een reden. Neem een wijntje of een biertje, ga het gesprek aan en maak lol. Heb je nou elke vrijdag al wat gepland? Organiseer dan een teamuitje. Ga lekker met z’n allen uit eten en leer je collega’s op een andere manier kennen. Je zult zien dat je veel meer gemeen hebt dan gedacht en zo zul je met steeds meer plezier naar je werk komen. Werken wordt namelijk een stuk leuker als je het ook gezellig hebt met je collega’s. Daarnaast zul je merken dat wanneer je jezelf open en sociaal opstelt het zomaar kan zijn dat collega’s aan jou denken wanneer dat ene nieuwe project binnen komt waar jij al weken naar uitkijkt. Again, win-win!

Dus, ga de uitdaging met jezelf aan want alleen jij kan dingen voor jezelf veranderen. Voor je het weet ga je iedere ochtend fluitend naar je werk!