De werkloosheid onder 50-plussers neemt de laatste maanden steeds verder af. Een goed teken voor de doelgroep met veel verborgen kwaliteiten. 50-plussers zijn betrokken, energiek, ervaren, evenwichtig en vol wilskracht én hard nodig om onze economie op peil te houden. Maar als je als 50+ wel wilt werken, maar het solliciteren even niet lukt? Ga dan niet bij de pakken neer zitten en grijp onderstaande tips aan om nieuwe kansen en mogelijkheden voor jezelf te creëren.

pak je kansen

Thuiszitten is niets voor jou. Je wilt aan de slag, mensen ontmoeten, iets betekenen. Soms moet je daarvoor iets inleveren. Een lagere functie accepteren of iets verder reizen voor die leuke baan die goed bij je past. In elke functie zit een uitdaging. En elke baan biedt nieuwe perspectieven. Waar liggen jouw kansen? Blijf met je omgeving in gesprek en bespreek waar jouw talent goed tot zijn recht komt.

durf te switchen

Verbreed je horizon. Kijk verder dan de branche of functie waarin je tot nu toe werkzaam was en gooi het over een andere boeg. Er zijn genoeg vakgebieden waar je een goede kans maakt op een passende baan. Zeker als je de 50 gepasseerd bent, kan een switch maken heel verfrissend werken.

blijf in beweging

Werkzoekend? Blijf actief en meld je aan voor vrijwilligerswerk of schrijf je in voor een training. Zo doe je nieuwe inzichten en vaardigheden op, bouw je aan je netwerk en laat je zien dat je een doorzetter bent die van aanpakken houdt.

gebruik je pluspunten

Laat zien wat je allemaal in huis hebt. Vooroordelen over 50+ zijn er genoeg, aan jou de taak om ze te ontkrachten. Evenwichtig, ervaren, energiek, betrokken en vol wilskracht: als 50-plusser heb je unieke pluspunten. Zet daar vol op in en twijfel niet. Jij bent de beste kandidaat.

laat je zien

Je bent niet de enige sollicitant, dus zorg dat je opvalt. Verrijk je cv met een sprekend +POWER profiel of gebruik de ‘wie-je-bent app’ voor het maken van een video-cv en maak indruk op het eerste gezicht. Check ook of je social media ‘werkgeversproof’ zijn, werk aan je LinkedIn-profiel en lees onze tips voor succes.