Werk je al meer dan 3 jaar als IT'er, verpleegkundige of in de techniek en wil je MBO docent worden? Of heb je al ervaring als MBO docent, maar heb je nog geen diploma? Behaal dan via Randstad een pedagogisch didactisch getuigschrift. Tijdens het PDG traject van de NCOI leer je hoe je jouw praktijkkennis doorvertaalt in echte lessen. Hierbij leer je alles over pedagogiek en didactiek en duik je in de verschillende taken van een MBO docent. Denk hierbij aan het voorbereiden en geven van lessen, het begeleiden van studenten en aan het ontwikkelen en uitvoeren van onderwijsprogramma’s.

hoe ziet de opleiding eruit

  • de opleiding duurt 15 tot 18 maanden
  • je volgt eens in de twee weken les in Utrecht
  • je werkt minimaal 0,4 fte via Randstad op een school, waarvan je minimaal 8 uur zelf les geeft
  • daarnaast besteed je 10 tot 12 uur per week aan zelfstudie

Tijdens de opleiding leer je alles over het (beroeps)onderwijs in Nederland en doe je kennis en vaardigheden op het gebied van pedagogiek en didactiek op. Daarnaast leer je hoe je op een inspirerende en activerende manier lesgeeft en hoe je studenten begeleidt. Hierbij ga je ook in op leerpsychologische achtergronden en specifieke vaardigheden voor het begeleiden van leerlingen en het managen van een klas. Uiteraard leer je alle opgedane kennis en kunde toe te passen in de praktijk en word je intensief begeleidt vanuit Randstad en de school. De opleiding volg je in een kleine klas waarin veel aandacht is voor jouw individuele ontwikkeling.

voor wie is deze opleiding

Je komt in aanmerking voor het PDG traject wanneer je minimaal 3 jaar werkervaring hebt als IT'er, verpleegkundige of in de techniek. Verder kun je ook je PDG diploma halen als je al concrete ervaring hebt als MBO docent. Tot slot, moet je aantoonbaar hbo werk- en denkniveau hebben. Heb je geen hbo-diploma? Dan volstaat een capaciteitentest die voldoet aan de COTAN-eisen ook.

Het verwachte startmoment is september 2020. Interesse? Meld hier je interesse of neem contact met ons op.