veelgestelde vragen & contact Mijn Randstad app

Heb je een vraag over Mijn Randstad app? Randstad heeft de veelgestelde vragen voor u op een rij gezet. Staat je vraag er niet tussen? Vul dan het onderstaande contactformulier in.

veelgestelde vragen

ik kan de app niet downloaden

Mogelijk voldoet je device niet aan de voorwaarden om onze app te kunnen installeren. Kijk voor meer informatie over de voorwaarden van de devices omtrent het besturingssysteem bij de vraag 'Op welke devices kan ik de app installeren'.
Ook de volgende redenen kunnen de oorzaak zijn van het feit dat je de app niet kunt downloaden:

 • je hebt een device in het buitenland gekoch
 • je bent op het moment van downloaden in het buitenland. Dan is de app niet vindbaar in de stores

op welke devices kan ik de app installeren?

Onze app is beschikbaar voor:

 • Android versies 3.0 en hoger
 • iOS versies 7.0 en hoger

Onze app is ook te instelleren op tablets maar deze is daarvoor niet geoptimaliseerd. Het kan dus zijn dat deze daar niet hetzelfde werkt als op een smartphone. 

ik kan mijn device niet registreren

Om je device te registreren dient je device verbonden te zijn met internet. Als je device verbonden is met internet kunnen onderstaande situaties zich voordoen:

 • verkeerde gebruikersnaam en/of wachtwoord: 
  Als je je gebruikersnaam bent vergeten dan kun je deze  opnieuw opvragen. Als je je wachtwoord bent vergeten kun je via de getoonde melding op de website een nieuw wachtwoord aanvragen
   
 • je wachtwoord is verlopen: 
  Je wachtwoord kan verlopen zijn doordat je een nieuw wachtwoord hebt aangevraagd, maar deze nooit opnieuw hebt ingesteld. Je kunt dit oplossen dooreen nieuw wachtwoord aan te vragen en een nieuw wachtwoord in te stellen.
   
 • je account is geblokkeerd:
  Wij blokkeren je account als je meer dan 5 keer een verkeerd wachtwoord hebt ingevuld. Je moet in dat geval 30 minuten wachten voordat je het nog een keer kan proberen. Het is verstandig, als deze situatie zich voordoet, om je wachtwoord opnieuw aan te vragen.

waarom moet ik een PIN-code instellen?

In deze app staan onder andere financiële gegevens en persoonlijke informatie van jou. Wij vinden het belangrijk dat deze gegevens goed beveiligd zijn en dat alleen jij hier toegang toe hebt. Daarom vragen we je voor het gebruik van deze app een PIN-code in te stellen.

ik zie geen betalingen

Het is vanaf app-versie 2.4.0 mogelijk om je betalingen in de app te zien. Het kan zijn dat je geen betalingen ziet. Dit komt in de meeste gevallen door het feit dat je niet door Randstad wordt verloond. Dit is hetzelfde als op onze Mijn Randstad omgeving, ook daar zul je dan geen betalingen in kunnen zien.

Mocht het wel zo zijn dat je door Randstad wordt verloond en je op de website wel je betalingen kunt bekijken dan kun je proberen om in je profiel op de verversknop te drukken (rechtsboven in het scherm) of kun je het binnen één uur nog een keer proberen omdat de app ieder uur een check uitvoert. Heb je nog steeds problemen met het bekijken van je betalingen en loonstroken, meld dan je probleem bij ons via de app. We proberen je dan zo goed mogelijk te helpen.

ik kan mijn beschikbaarheid niet doorgeven

Het kan vanwege een aantal redenen niet mogelijk zijn om je beschikbaarheid op te geven. Je kunt het beste contact opnemen met je contactpersoon als een van onderstaande redenen zich voordoet:

 • er is een speciale dag in het rooster ingevoerd. Deze wordt in het beschikbaarheidsscherm aangegeven met een oranje blokje boven de geselecteerde dag.
 • het kan zijn dat jouw weekrooster al gecommuniceerd en goedgekeurd is.
 • ook als je aanvraag op een te korte termijn wordt aangevraagd kan het zijn dat het niet mogelijk is om je aanvraag via de app door te geven.

Als jouw situatie hier niet bij staat, neem dan contact met ons op via de app. We proberen je dan zo goed mogelijk te helpen met je probleem.

ik krijg mijn beschikbaarheid niet te zien

Als je op de beschikbaarheid optie in het menu klikt krijg je niet je beschikbaarheid te zien. Er is in dit geval waarschijnlijk iets mis met het plansysteem. Neem hiervoor contact op met je intercedent.

ik zie mijn beschikbaarheid niet in het menu

Als je de beschikbaarheid optie niet terugvindt in je menu dan kan het zijn dat je account net ingesteld is. Je kunt twee dingen doen om dit op te lossen:

 • ververs je profiel (pijltjes rechtsboven op je profielscherm)
 • wacht één uur. Ons systeem voert namelijk ieder uur een check uit op deze instellingen.

Heb je nog steeds problemen met het benaderen van je beschikbaarheid, meld dan je probleem bij ons via de app. We proberen je dan zo goed mogelijk te helpen.

ik kan mijn rooster niet zien

We tonen in de app alleen je huidige week en de toekomstige weken die met je gecommuniceerd zijn. Weken uit het verleden zijn enkel zichtbaar op de website. Als de weken, die met je gecommuniceerd zijn, nog niet zichtbaar zijn, kun je proberen je rooster te vernieuwen. Dit kun je als volgt doen:

 • bij iOS: doe je dit door via de ‘homeknop’ de app te verlaten en de app vervolgens weer op te starten
 • bij Android: doe je dit door je rooster naar beneden te trekken of de app af te sluiten en vervolgens weer op te starten.

Mocht je na het vernieuwen van je rooster de weken nog niet zien, terwijl dit via Mijn Planning in Mijn Randstad op de website wel het geval is, meld je probleem dan via deze app. Op deze manier kunnen wij je probleem achterhalen en oplossen. Onze excuses voor het ongemak.

ik zie mijn rooster niet in het menu

Als je de rooster optie niet terugvindt in je menu dan kan het zijn dat je account net ingesteld is. Je kunt twee dingen doen om dit op te lossen:

 • ververs je profiel (pijltjes rechtsboven op je profielscherm)
 • wacht één uur. Ons systeem voert namelijk ieder uur een check uit op deze instellingen

Heb je nog steeds problemen met het benaderden van je rooster, meld dan je probleem bij ons via de app. We proberen je dan zo goed mogelijk te helpen.

ik ontvang geen berichten meer via de app

Heb je de app geinstalleerd en ontvang je geen berichten (meer)? Houd dan altijd het communicatie gedeelte van je planning op de website in de gaten voor de laatste communicatie. Hieronder vind je de mogelijke redenen en oplossingen voor het niet (meer) ontvangen van berichten via de app.

Als jouw situatie hier niet bij staat, neem dan contact met ons op via de app. We proberen je dan zo goed mogelijk te helpen met je probleem. Het kan zijn dat je instellingen van je telefoon verkeerd staan. Deze instellingen kun je per app wijzigen in het instellingen scherm van je telefoon.

Android: 

 1. ga naar de ‘Instellingen’ van je telefoon
 2. ga vervolgens naar het onderdeel ‘Apps’
 3. zoek naar de Mijn Randstad app
 4. op deze ‘App-info’ pagina kun je het vinkje bij ‘meldingen weergeven’ weer aanzetten
 5. stond dit al aan, dan kan een van onderstaande redenen de oorzaak van het niet ontvangen van berichten zijn

iOS: 

 1. ga naar de ‘Instellingen’ van je telefoon
 2. ga vervolgens naar het ‘Berichtencentrum’
 3. scroll naar beneden en ga opzoek naar de Mijn Randstad app, klik op de app
 4. kies hier hoe je berichten wil ontvangen. Kies daarbij een andere instelling dan ‘Geen’ in het geval dat je berichten van Randstad wil ontvangen

Andere problemen: 

 • registratie voor notificaties is verlopen: Log uit en log weer in om te kijken of het probleem verholpen is
 • na een update ontvang je geen berichten meer: Verwijder de app en download deze opnieuw om te kijken of het probleem verholpen is, log hiervoor in
 • tijdelijk geen verbinding gehad op je device: Het kan voorkomen dat je telefoon tijdelijk geen verbinding heeft gehad met internet. Misschien werk je of ben je op een plek waar de verbinding slecht is. Het kan ook voorkomen dat er in het geval van meerdere berichten, alleen het laatste bericht wordt gestuurd. Helaas is het nu nog zo dat je in dit geval het bericht kwijt bent. Je vindt de meest recente communicatie terug als je inlogt op onze website onder het onderdeel ‘Mijn Planning’
 • je verwijdert ontvangen berichten uit je berichtencentrum (alleen iOS devices): Op het moment dat je van ons een bericht ontvangt geeft je telefoon daarvan een melding. Als je deze melding uit je berichtencentrum verwijdert dan is het bericht niet meer terug te vinden. ​Ons advies is om berichten niet op deze manier te verwijderen, zodat je altijd je berichten in de app terug kunt vinden.

ik ontvang geen SMS meer

Als je onze app hebt geïnstalleerd dan verloopt alle communicatie van het planningssysteem via notificaties en niet meer via SMS. Je ontvangt voortaan een notificatie met dezelfde inhoud als een SMS voorheen had. Deze vind je terug in het menu van de app onder ‘berichten’.

komt er een Windows app?

Helaas zal er op korte termijn nog geen Windows app komen. 

problemen en/of overige vragen

Heb je een probleem met Mijn Randstad App? Of heb je een andere vraag en/of suggestie? Geef het aan ons door via onderstaand formulier. De ontwikkelaars van de app onderzoeken je probleem, vraag en/of suggestie zo snel en goed mogelijk. 

Merk + type, bijv; Samsung Galaxy S5

bijv; Android 4.4

deze vind je bij menu>instellingen>over de app