Linkedin is een professioneel netwerk voor zakelijke doeleinden. Je kunt er contact maken met nieuwe mensen en je contacten onderhouden. LinkedIn is tegenwoordig een onmisbaar middel in je zoektocht naar een baan. Niet alleen kun jij het gebruiken om vacatures te zoeken of je netwerk te onderhouden en uit te breiden, werkgevers gebruiken LinkedIn ook om geschikte kandidaten te vinden. Het is dus belangrijk dat jouw profiel zo volledig mogelijk is. 

Hoe zorg je ervoor dat jouw LinkedIn profiel volledig en vindbaar is? Bekijk de video met tips en voorbeelden, zodat jij op LinkedIn laat zien wie je bent en waar je eventueel naar op zoek bent.  

zo krijg je een volledig en vindbaar profiel op linkedin

Werkgevers kijken vaak op het LinkedInprofiel van sollicitanten om meer over hen te weten te komen. Zorg er dus voor dat je LinkedInpagina laat zien wie je bent, wat je doet en waar je naar op zoek bent:

  • gebruik een recente, zakelijke foto
  • vertel in een samenvatting wat jij te bieden hebt
  • plaats je e-mailadres duidelijk zichtbaar, zodat werkgevers contact met je kunnen opnemen
  • vertel zo concreet mogelijk wat je huidige werkzaamheden zijn. vertel ook over je vorige werkzaamheden, nevenactiviteiten, vaardigheden en deskundigheid. Daardoor krijgen werkgevers een beter beeld van wat jij allemaal kunt
  • vul je opleidingen in. Daardoor kun je weer in contact komen met (oud-)studiegenoten. Dat zorgt voor een relevant netwerk
  • stel vragen en beantwoord vragen over jouw vakgebied. Zo kom je eenvoudig met andere vakgenoten en experts in contact
  • deel prestaties op jouw LinkedInprofiel;
  • vul je LinkedInprofiel zo volledig mogelijk in, maar houd het wel kort en krachtig
  • gebruik trefwoorden, zo krijgen mensen die je profiel snel scannen snel een duidelijk beeld van jou
  • hou je LinkedInprofiel altijd up-to-date

contact maken via linkedin

Het is gebruikelijk om via LinkedIn alleen mensen toe te voegen die je al een keer in het echt ontmoet hebt. Je stuurt hen een uitnodiging met daarin het verzoek om te linken en een persoonlijke boodschap. Wil je iemand toevoegen die je nog niet ontmoet hebt? Vermeld dan waarom je diegene benadert.

contacten onderhouden via linkedin

Via LinkedIn kun je eenvoudig berichtjes sturen naar mensen uit je netwerk. Wel is de manier van communiceren daarbij zakelijker dan bij andere social media; met een vriendelijke, nette toon maak je meteen een professionele indruk.

hoe linkedincontact tot een baan leidt

LinkedIn wordt veel gebruikt door mensen die op zoek zijn naar een baan. Je kunt er bijvoorbeeld vacatures bekijken. Of mensen uit je netwerk die een interessante functie hebben waar jij graag meer over wil weten. Veel mensen zijn bereid om je te helpen. Dus durf vooral te vragen! Je kunt ook bedrijven volgen om zo op de hoogte te blijven van wat er zich binnen het bedrijf afspeelt, wie er werken en of er wellicht openstaande vacatures zijn. Misschien kan één van jouw contacten je wel voordragen voor een functie? Of kun jij zelf iemand helpen omdat je mensen kent bij een bepaalde organisatie? Op die manier helpt LinkedIn mensen bij hun zoektocht naar een baan. 

relevante links