Je bent toe aan een nieuwe uitdaging in je carrière. Nu heb je een interessante baan gezien waar je op wilt reageren. Dat vraagt om een goede voorbereiding. Want het is belangrijk dat je je mogelijke nieuwe werkgever overtuigt van je kwaliteiten. Met een goed cv en een enthousiaste begeleidende brief maak je kenbaar dat jij geïnteresseerd bent in de vacature. Let op dat social media tegenwoordig een belangrijk middel voor een bedrijf kunnen zijn om te kijken of jij bij hen past. Zorg er daarom voor dat je Facebook-, Instagrampagina, Twitteraccount of LinkedIn profiel er netjes verzorgd uitzien.

cv 

Zorg voor een goed bijgewerkt cv. Heb je inmiddels meer opleidingen of cursussen gevolgd? Staat alle relevante werkervaring erop vermeld? Doe je tegenwoordig ook aan vrijwilligerswerk? Vermeld dat dan ook in je cv. Dat zegt namelijk ook veel over wie je bent. 

de sollicitatiebrief 

Je sollicitatiebrief of -mail hoeft geen lange brief te zijn, maar wel duidelijk en enthousiast. Je hoeft ook niet alles te vertellen; het meeste staat immers in je cv. Zorg ervoor dat de lezer nieuwsgierig wordt naar wie jij bent en je daarom uitnodigt voor een sollicitatiegesprek

internet en social media 

Een werkgever kan via internet heel eenvoudig je profielen op social media bekijken. Zorg er dus voor dat die er altijd netjes uitzien voordat je gaat solliciteren. Je kunt op jouw Linkedin profiel en andere social media pagina’s namelijk goed laten zien dat je interessant bent voor een werkgever.