welke kleding draag je bij een sollicitatiegesprek?

Het sollicitatiegesprek is een persoonlijke kennismaking. Hierbij kun je een goede eerste indruk te maken door het voeren van een vlot gesprek. Maar minsterns zo belangrijk is dat je je netjes presenteert. Daar hoort dus ook je kleding bij. Kleding draagt bij aan het beeld dat mensen van je krijgen en zal dus meespelen in de beoordeling of je past bij het bedrijf.

een verzorgd uiterlijk 

Een net en verzorgd uiterlijk is natuurlijk van belang tijdens een sollicitatiegesprek. Dus schone en netjes gestreken kleding maken een verzorgde indruk. Kijk even goed of er geen losse draadjes aan hangen en draag gepoetste schoenen. Zorg ook dat je niet te bloot gekleed bent, want dit leidt de aandacht af.

kleding gericht op de organisatie 

Sommige bedrijven zijn vrij formeel en andere zijn juist informeel. Pas je kleding hierop aan. Het is handig om voor een sollicitatiegesprek uit te zoeken, wat voor een soort bedrijf of organisatie het is.

invloed van kleur 

Kleuren kunnen van bij mensen emoties en associaties opwekken. De kleur van jouw kleding of accessoires bij jouw kleding zorgen voor een bepaalde indruk. Maak een verstandige keuze in de kleuren die je aantrekt. Hieronder zie je een overzicht van mogelijke associaties die bepaalde kleuren oproepen. 

Blauw

Zakelijk, formeel en technisch

Groen

Ontspannen, natuur, kalmte en vrije tijd

Oranje

Feestelijk, warmte, vreugde en actieve uitstraling

Rood

Actie, levendig, energie, kracht, liefde

Roze

Vrouwelijk en zacht

Paars

Intelligentie, creativiteit,  magie en spiritualiteit

Bruin

Aards en stabiliteit

Grijs

Emotieloos en ouderdom

Zwart

Autoriteit, macht en elegantie

Wit

Onschuld, luxe,puurheid en neutraliteit

terug naar overzichtspagina