solliciteren naar een nieuwe baan

Ben je op zoek naar een andere baan? Of toe aan een volgende stap in je carrière? Dan wil je je wellicht weer even verdiepen in wat er ook alweer komt kijken bij solliciteren. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat internet en social media tegenwoordig een grote rol spelen in het sollicitatieproces. Zeker de moderne werkgevers kijken na wat je op dat gebied allemaal doet en wat je ervan weet.

zorg dat je opvalt 

Als je een vacature hebt gevonden die goed past bij je opleidingen en werkervaring, dan is het belangrijk dat je op een positieve manier opvalt bij het bedrijf. Dat begint met een goede sollicitatiebrief of –mail en een bijgewerkt cv met alle opleidingen, werkervaring en vaardigheden die belangrijk zijn voor de functie waarop je nu solliciteert.

een goede voorbereiding

Ook het sollicitatiegesprek vraagt om een goede voorbereiding . Die eerste kennismaking met de werkgever is jouw unieke kans om te laten zien dat je de meest geschikte persoon bent voor de baan. Dat lukt natuurlijk alleen als je zelf zeker weet dat je deze baan wilt hebben. Verdiep je dus vooraf in het bedrijf. Bedenk alvast een aantal vragen waaruit blijkt dat je goed op de hoogte bent en waarmee je je interesse laat zien. Onderschat je sollicitatiegesprek niet. Hoe vaak je ook al gesolliciteerd hebt en hoeveel werkervaring je ook hebt: een goede voorbereiding blijft het halve werk.