Tijdens een sollicitatiegesprek krijg je veel vragen over jouw achtergrond en motivatie. Ook krijg je veel informatie over het bedrijf en de werkzaamheden. Meestal wordt er aan het eind van een sollicitatiegesprek je gevraagd of je nog verdere vragen hebt. Door vragen te stellen aan het eind van een sollicitatiegesprek kun jij je onderscheiden van andere sollicitanten.

vragen voorbereiden

Zoek informatie op over het bedrijf of organisatie waar jij gaat solliciteren. Op de website staat vast niet alles wat jij zou willen weten voordat je aan de slag gaat. Schrijf je vragen op en neem ze mee naar het gesprek.

soort vragen

De vragen die jij stelt aan het eind van een gesprek kunnen betrekking hebben op verschillende onderwerpen. Zo kun jij vragen stellen over de functie waarop jij solliciteert, het bedrijf of de sollicitatieprocedure. Ook tijdens het gesprek kunnen vragen ontstaan, dus luister goed naar wat er gezegd wordt. Dan kun je hierop inhaken aan het eind van een sollicitatiegesprek. De vragen onderscheiden je niet alleen van andere kandidaten, maar dragen ook bij aan jouw beeld van de organisatie. Want ook jij moet bepalen of de organisatie en de functie wel bij je passen. 

Welke vragen kan je het beste stellen bij een sollicitatiegesprek, zodat jij je kan onderscheiden van andere sollicitanten? Bekijk de video met tips voor een goede presentatie tijdens het sollicitatiegesprek.