De meeste mensen komen tot rust op een camping in Frankrijk, of trekken naar de Spaanse kust. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Ben je helemaal in je element als je op een bedje in de tuin ligt? Haal dan het zomergevoel gewoon naar Nederland! We geven je 8 tips zodat jij deze zomer heerlijk geniet van een vakantie in eigen land.

1. Ga thuis kamperen

Het ultieme vakantiegevoel ervaren, maar wel met alle gemakken van thuis? Zet je tent gewoon op in de achtertuin, in de woonkamer of op je balkon! Heb je geen tent? Geen probleem. Het internet staat vol met leuke do-it-yourself projecten waarmee jij in no time een tent in elkaar knutselt. Superleuk! Om het vakantiegevoel helemaal compleet te maken, pak je natuurlijk maximaal uit en haal je ook je luchtbed, slaapzak, zaklamp en campingstoeltjes tevoorschijn. En vergeet natuurlijk je toiletrol niet.

2. Bouw je eigen kampvuur

Denk je aan kamperen, dan denk je natuurlijk ook aan lange zomeravonden. Met vrienden of familie voor de tent; kampvuurtje, gitaartje. In één woord: gezelligheid! En die gezelligheid hoef je helemaal niet te missen als je op vakantie bent in eigen land. Bouw gewoon een kampvuur in de achtertuin. Verzamel wat grote stenen, sprokkel wat hout en voilà, helemaal klaar voor griezelverhalen en marshmallows. 

3. Eet zoals je op vakantie ook doet!

Eten en cultuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ga daarom op vakantiedieet! Wilde je eigenlijk op vakantie naar Frankrijk? Eet dan de hele week alleen maar baguettes, croissants en lekkere kaasjes. Stond Spanje op de planning? Met een heerlijke paella, een glas sangria en smakelijke tapas is het nét of je er echt bent. Geniet er dus lekker van! 

4. Maak nieuwe vakantieplannen 

Sla je een jaartje over? Grote kans dat je volgend jaar extra veel zin hebt om weer op vakantie te gaan. En wie weet houd je wel wat vakantiegeld van dit jaar over. Zo kun je volgend jaar net wat grootser uitpakken! Reden genoeg dus om alvast te dromen van witte stranden en azuurblauwe wateren.

5. Haal je fotoboeken uit de kast (of maak er één)

Ken je dat: je bent ieder jaar uren bezig om een fantastisch fotoboek samen te stellen van al je vakantiefoto’s. En vervolgens sla je dat boek niet meer open... Of ben je juist type uitsteller en liggen al je foto’s nog te wachten om netjes ingeplakt te worden?

Welke van de twee je ook bent: dit is jouw zomer! Want als je thuisblijft heb je lekker de tijd om nog eens na te genieten van alle mooie vakanties die je wél hebt gehad. Ga er lekker voor zitten, zorg voor genoeg snacks en nodig goed gezelschap uit. Haal samen herinneringen op óf maak dat vakantieboek eindelijk eens compleet! 

6. Ga vakantie sporten

Geen vakantie is compleet zonder een potje badminton, tafeltennis of midgetgolf, toch? En dat is mooi, want je kunt al deze sporten ook prima thuis doen. Zo haal je het vakantiegevoel makkelijk in huis!

7. Ruil van huis 

Hét grote voordeel van op vakantie gaan is dat je heel even niet in je eigen huis hoeft te zitten. Gelukkig valt dat met een vakantie in eigen land makkelijk te regelen: ruil gewoon van huis! Er is vast wel iemand in je familie of vriendenkring die er hetzelfde over denkt. Maak het extra leuk door te ruilen met iemand uit een andere stad, vakantiegevoel gegarandeerd!

8. Word online toerist

Altijd al een keer met de Mona Lisa op de bank willen zitten? Het Rijksmuseum in Amsterdam, The MET in New York en het Louvre in Parijs bieden tegenwoordig online tentoonstellingen aan. Zo hoef je niet eens meer je deur uit om de mooiste kunstwerken te bewonderen. 

Genoeg inspiratie voor een vakantie thuis?

Hopelijk zit je na het lezen van dit blog vol inspiratie om van deze zomer helemaal jouw zomer te maken. Want ook al ga je niet op vakantie, een pauze van werk is ontzettend belangrijk! Gebruik deze zomer dus om lekker uit te rusten, zodat je na je welverdiende thuisvakantie weer opgeladen aan de slag gaat.