In onzekere tijden zoals deze waarin onze dagelijkse gewoontes zijn verdwenen, zoeken mensen naar houvast. Wat moet je doen wanneer je je eigen bedrijf in financiële problemen ziet komen? Hoe ondersteun je al die medewerkers die zo plotseling zonder werk zitten? En bedrijven in de vitale sectoren vragen zich nu af: hoe houd ik mijn medewerkers, die dag en nacht moeten werken, overeind? Waar halen we zo snel nieuwe mensen vandaan? 

Vandaag leven we in een onwerkelijke periode. Waar we gewend waren schouder aan schouder te werken moeten we nu afstand houden van elkaar. En op zoek gaan naar andere manieren van samenwerken. Technologie helpt ons daarbij. We zien dat we in zeer korte tijd als samenleving in staat zijn met deze moderne middelen met elkaar samen te kunnen werken. Ik ben trots dat we in staat zijn om mooie initiatieven te ontwikkelen. Dat zegt iets over de veerkracht van ons allen. 

In onze app Randstad GO - waar we vraag en aanbod van werk bij elkaar brengen- zien we  dat er de laatste dagen ontzettend veel mensen zijn die graag willen bijdragen. Medewerkers die uit sectoren komen waar in deze periode tijdelijk helaas geen werk meer is. Maar ook veel mensen die zich vrijwillig melden voor bijvoorbeeld de zorg. Ik vind dat hartverwarmend om te zien. 

Iedere dag staan mensen klaar om ons te voorzien van onder andere eten, goederen, schoonmaak en zorg. Juist in een periode als deze is er respect voor die beroepen waar we afhankelijk van zijn. Waar we zo gewend aan zijn. Maar wat het vandaag echt duidelijk maakt, is dat we elkaar nodig hebben en we samen het verschil kunnen maken. 

Zorg is een van de vitale sectoren, waar veel nieuwe mensen nodig zijn om de druk daar te verlichten. Dat is een topprioriteit. Een oplossing waar wij nu actief aan werken, is het begeleiden van mensen afkomstig uit sectoren waar het werk is stil komen te vallen naar vitale sectoren, zoals de zorg. Collega’s zijn momenteel hard aan het werk mensen te selecteren voor ziekenhuizen, bijv. voor het Gelre Ziekenhuis. En onze intercedenten werken mee op het callcenter van het Rode Kruis. Hier kunnen wij helpen, zodat de zorg de focus kan leggen op datgene waar zij zo goed in zijn.

De druk op de vitale sectoren neemt verder toe. We zien dat we niet alleen in de zorg, maar ook in de toelevering  van essentiële middelen voor de zorg, zoals mondkapjes, medicijnen en desinfecterende middelen, extra mensen nodig zijn. Dit geldt ook voor de voedingsmiddelenindustrie, waar grote vraag is naar medewerkers voor de distributiecentra. 

En ook in deze tijden kunnen bedrijven en medewerkers vertrouwen op Randstad. Wij zijn er om hen vooruit te helpen. Dat doen we al 60 jaar. Mensenwerk is onze kern. Samen zoeken we vandaag naar de beste oplossing zodat we klaar zijn voor morgen. En de vele morgens die nog zullen volgen.

Ik wens een ieder in deze tijden veel wijsheid, sterkte en vooral een goede gezondheid.
Stay safe, stay close!

Dominique Hermans, Algemeen directeur Randstad Nederland