Ook dit schooljaar heeft Randstad Onderwijs samen met Van Dijk Educatie de verhalencompetitie georganiseerd. Met de verhalencompetitie kregen leerlingen van het vmbo, havo, vwo en mbo tussen de 12 en 18 jaar de kans om hun talent te ontwikkelen en hun schrijfvaardigheid te verbeteren. De leerlingen schreven een verhaal in het thema ‘Zal ik eens vertellen wie ik ben?’ De 20 beste verhalen zijn gebundeld in een boek met illustraties van The Francolin. Tijdens de prijsuitreiking zijn er 3 deelnemers als winnaars/winnaressen verkozen. Rixt Bilker uit Dokkum wint met haar prachtige verhaal de hoofdprijs. Hierdoor wint ze een Ipad en schrijfworkshop met haar gehele klas.  

Rixt heeft de hoofdprijs gewonnen met haar verhaal: ‘Het is zo jammer dat het verleden maakt wie je bent. Het allerliefst zou ik mijn verleden vergeten, wegstoppen, weggooien.’ De prijs werd uitgereikt door bekende schrijfster Eva Burgers en dagvoorzitter Gerrit Heijkoop.

waarom? 

Uit onderzoek (NOS, 21 januari 2016) blijkt dat de schrijfvaardigheid van scholieren onder andere door de digitalisering steeds slechter wordt. Hoe kunnen scholen scholieren beter voorbereiden op de snel veranderende arbeidsmarkt. Vanuit het thema #wordenwiejebent willen wij leerlingen stimuleren hun schrijftalent verder te ontwikkelen én na te denken over hun toekomst na en buiten school. Met dit thema staat Randstad voor de gedachte dat iedere leerling, student en medewerker zijn talent kan ontdekken en ontwikkelen. Als leerlingen in staat zijn te vertellen wie ze zijn, wat hun talenten zijn en wat hun zo bijzonder maakt, gaat dat ze in de toekomst helpen op de arbeidsmarkt.

winnaars van 2017