stap 1: aanmelden dienstverlening

Nadat je het aanmeldformulier hebt ingevuld, nemen we contact met je op om een afspraak te maken. Tijdens dit gesprek maken we je aanmelding compleet, kiezen we de beste productoptie (Basis, Plus of Compleet) en bespreken we het contract.

stap 2: toegang portal en aanmelden zzp’ers

Vervolgens krijg je toegang tot een online portal waarin je je zzp’ers gemakkelijk aan kunt melden. We vragen je om gegevens als contactinformatie en de gemaakte afspraken met de zzp’er over de duur van de opdracht en het tarief. Als de gegevens compleet zijn, sturen wij een mail naar de zzp’er met het verzoek de gegevens te controleren en zijn informatie verder aan te vullen.

stap 3: zzp’er vult gegevens aan

We vragen de zzp’er om onderstaande gegevens toe te voegen:

  • een gewaarmerkt KvK-uittreksel, niet ouder dan drie jaar
  • kopie bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
  • BTW-nummer
  • opdrachtomschrijving
  • eigen modelovereenkomst (NB: bij Compleet is dit niet nodig en wordt de goedgekeurde modelovereenkomst van Randstad gebruikt)

Ook vragen we de zzp’er om een checklist in te vullen over de opdracht. Is het dossier compleet? Dan gaat het naar het juristenteam van Randstad.

stap 4: juristen voeren DBA-check uit

Door de juristen wordt gecontroleerd of de opdracht voldoet aan de Wet DBA. Wanneer er nog onduidelijkheden of vragen zijn, nemen de juristen contact op met de zzp’er.

stap 5: akkoord gegevens zzp’er

Je ontvangt een melding wanneer het dossier volledig is ingevuld en de juridische toetsing heeft doorstaan. We vragen je om een laatste check en dan staat binnen 24 uur de volledige plaatsing in de portal.

stap 6: aan de slag!

De opdracht van de zzp’er kan nu beginnen. Jullie hebben gedurende de opdracht beiden toegang tot de online omgeving waarin de opdrachtafspraken zijn vastgelegd. De zzp’er geeft wekelijks de gewerkte uren op in de portal. Hiervan ontvang jij een melding en de vraag om de uren te controleren. Randstad maakt, namens de zzp’er, de factuur en betaalt deze uit. Je ontvangt van ons een factuur over hetzelfde bedrag, aangevuld met de kosten van de dienstverlening:

Basis: €3,25 per uur
Plus: €4,25 per uur
Compleet: €5,75 per uur

stap 7: tussentijdse toets en advisering

Om te waarborgen dat er gedurende de opdracht conform de Wet DBA wordt gewerkt, voert Randstad regelmatig een tussentijdse toets uit. De toets verloopt via een online tool en onze juristen beoordelen de resultaten. Zijn er afwijkingen? Dan nemen wij contact met je op om de situatie door te nemen en je van (juridisch) advies te voorzien.