werving van grote aantallen medewerkers tegelijk

Stel: u heeft morgen 100 inpakkers nodig voor het verwerken van de oogst of voor het maken van kerstpakketten. Bouw alvast een netwerk van mogelijke kandidaten op, die u kunt inschakelen als u ze nodig heeft.

Werven vóórdat er een vacature is? Dat is minder tegenstrijdig dan het klinkt. In piekperiodes zijn vacatures bijvoorbeeld goed te voorspellen. Voor de meeste vacatures geldt: wacht niet tot het laatste moment.

online een netwerk opbouwen

Ook als er nog geen actuele vacatures in uw organisatie zijn, kunt u alvast een netwerk van mogelijke kandidaten opbouwen. Veel medewerkers oriënteren zich regelmatig actief op andere mogelijkheden, ook als ze niet direct een nieuwe baan zoeken. Zorg dat u weet wat deze potentiële nieuwe medewerkers belangrijk vinden én waar u ze kunt bereiken. Dan kunt u ze gericht volgen en goede contacten opbouwen. Zo heeft bijna iedere werkende Nederlander een online profiel of cv. Dat maakt het voor u een stuk makkelijker om actief op zoek te gaan naar geschikte kandidaten die u in drukke periodes kunt inschakelen. Deze zoektocht levert vaak veel meer resultaat op dan (alleen) het plaatsen van een advertentie.

referral recruitment

Als u snel een groot aantal tijdelijke of vaste medewerkers nodig heeft, staat u waarschijnlijk niet stil bij uw grootste wervingskanaal: uw eigen medewerkers. Dit wordt ook wel referral recruitment genoemd. Uw eigen medewerkers hebben familie, oud-collega’s, vak- en studiegenoten, vrienden of buren die misschien aan uw profiel voldoen. U kunt overwegen om een zogeheten ‘werf-athon’ te organiseren. Het idee hiervoor is afkomstig uit de Verenigde Staten. Al uw medewerkers stoppen een aantal uren met werken. Ze gaan bij elkaar zitten en zoeken in hun eigen professionele en persoonlijke netwerk naar geschikte kandidaten voor uw vacature(s). Ook zetten ze een oproep uit in hun netwerken. Dit resulteert in een lijst met geschikte kandidaten die door uw eigen medewerkers zijn uitgekozen. Vervolgens kunt u de kandidaten op de lijst benaderen voor uw vacature(s). Vaak blijkt referral één van de beste wervingsstrategieën: goede en gekwalificeerde kandidaten, die vaak lang blijven.

randstad: ook voor werving van een groot aantal medewerkers

Wilt u de werving van een groot aantal medewerkers tegelijk liever uitbesteden? Dat kan natuurlijk ook. Randstad biedt u verschillende mogelijkheden. Onze Inhouse Services is gespecialiseerd in het werven, begeleiden en inplannen van zowel flexibele als vaste medewerkers. Samen met u creëren wij uw ideale flexpool. De Inhouse Services richt zich vooral op productie, logistiek en contact centers. Een nieuwe dienst is Randstad Direct: een innovatieve online urenbank die de inzet van uitzendkrachten een stuk sneller, eenvoudiger en goedkoper maakt. U krijgt via internet de beschikking over een eigen groep uitzendkrachten, gebaseerd op een eigen maand- en weekplanning. Het zijn ervaren, harde werkers die Randstad samen met u selecteert. Nieuw is dat u zelf deze uitzendkrachten online kunt inschakelen. Tegen een laag tarief, zonder administratieve rompslomp en dus met meer rendement. Want kosten besparen is geld verdienen. Neem voor meer informatie over het werven van een groot aantal medewerkers contact met ons op.