+POWER run

de kracht van 50+

50-plussers komen moeilijk aan het werk op de huidige arbeidsmarkt. De werkloosheid onder hen is hoog en 40% van alle langdurig werklozen is 50+. Dit is het grootste arbeidsmarktprobleem van Nederland. De overheid verwacht tegenwoordig dat mensen tot aan hun 67e jaar doorwerken. Maar wanneer je tegenwoordig de 50 passeert, lijkt het alsof je buitenspel staat. De houding van onze maatschappij ten aanzien van 50-plussers en werk moet veranderen.

de kracht van 50+

+POWER heeft tot doel inzicht te geven in de grootste arbeidsmarktprobleem dat Nederland kent: de ouderen werkloosheid. Onterecht leven er te veel vooroordelen rondom 50-plussers welke met elkaar moeten worden weggenomen. Zodat u als werkgever 50-plussers de kans geeft die zij verdienen. En daarnaast – zeker zo belangrijk – 50-plussers weer kunnen vertrouwen op hun unieke talenten en pluspunten. Helpt u mee het tij te keren

vacatures voor 50+?

In vacatures die speciaal voor 50-plussers openstaan mag de volgende zin worden opgenomen: ‘Deze vacature past in het beleid van het ministerie van SZW dat mede is gericht op de bestrijding van werkloosheid onder de doelgroep 50-plus.’ Dit helpt om de vacature binnen de doelgroep onder de aandacht te krijgen. Bent u per direct op zoek naar een geschikte 50-plusser? Bel ons via T: 0800 72 63 78 23; of neem contact op met uw lokale intercedent.

‘Denk niet dat 50+ oud is. Je haalt er veel energie en ervaring mee binnen. Doe er je voordeel mee!’ Bekijk hoe Hitachi optimaal gebruik maakt van de ervaring van 50-plussers.

'50-plussers hebben met hun vaktechnische kennis een hoge toegevoegde waarde voor ons bedrijf.' Bekijk hoe producent Eaton optimaal gebruik maakt van de ervaring van 50-plussers.

‘Ik heb een eigen bedrijf gehad en weet dus wat een ondernemer nodig heeft. Met deze ervaring kan ik echt iets bijdragen’. Bekijk het portret van Ellen (60 jaar, werkzoekend)