zitten er nadelen aan payroll? waar u op moet letten als werkgever:

Voordat u uw medewerker aanmeldt bij een payrollbedrijf kunt u het beste goed geïnformeerd zijn over de mogelijke nadelen. Deze nadelen of risico’s zijn namelijk makkelijk te voorkomen door te kiezen voor een betrouwbare payrollpartner.

 • wet ketenaansprakelijkheid
  Indien uw payrollpartner niet de (juiste) afdrachten van belastingen en premies doet, bijvoorbeeld bij faillissement, dan kunt u door de fiscus aansprakelijk worden gesteld. Het is daarom aan te raden om alleen in zee te gaan met een betrouwbaar payrollbedrijf.

  Goed om te weten: Randstad Payroll Solutions is marktleider en onderdeel van Randstad Nederland. Randstad krijgt elk kwartaal een Verklaring Betalingsgedrag van de Belastingdienst, waarmee aangetoond wordt dat de afdrachten voldaan zijn. U kunt dan niet meer aansprakelijk gesteld worden. Vraag hier gerust naar als u contact heeft met een van onze accountmanagers. Daarnaast is Randstad Payroll Solutions NEN 4400-1 gecertificeerd, ABU-lid en aangesloten bij de Stichting Financiële Toetsing.

Bekijk ook de voordelen van payroll voor werkgevers, of lees meer over wat payroll precies inhoudt voor u als werkgever.

zitten er nadelen aan payroll? waar je op moet letten als werknemer:

Voordat je aan het werk gaat via een payrollcontract is het goed om je te informeren over de mogelijke nadelen of risico’s van payroll en hoe je deze kunt voorkomen. Deze onderstaande punten zijn belangrijk om op te letten voordat je een contract tekent. Mocht er over een van deze punten onduidelijkheid zijn, vraag hier dan naar bij je payrollwerkgever.

 • doorbetaling bij ziekte
  Als je als werknemer besluit om te gaan werken via een payrollbedrijf, let dan goed op of je doorbetaald wordt bij ziekte. Dit is wettelijk verplicht.

  Randstad Payroll Solutions volgt uiteraard de wet. Dit betekent dat je tijdens je arbeidsovereenkomst altijd doorbetaald wordt als je ziek bent.
 • gelijke beloning
  Uiteraard wil je als payrollmedewerker graag dezelfde beloning als collega’s in gelijkwaardige functies. Als jouw payrollbedrijf werkt volgens de ABU-CAO dan zijn voor jou de belangrijkste beloningselementen hetzelfde als voor medewerkers die in directe dienst zijn. Onder beloning valt onder andere: loon, loonsverhoging, arbeidsduurverkorting, toeslag voor overwerk en ploegentoeslag.

  Goed om te weten: Randstad Payroll Solutions volgt minimaal de ABU-CAO.

bij randstad payroll solutions ben je als werknemer in goede handen

Randstad Payroll Solutions kan werknemers enkele voordelen bieden. Alle medewerkers krijgen bijvoorbeeld gratis toegang tot Goodhabitz; een E-learning platform met meer dan 100 trainingen om uit te kiezen. Ook beschikt Randstad over een doorplaatscenter, dat payrollmedewerkers aan het einde van het contract eventueel kan herplaatsen.

Ben je werknemer en wil je meer weten over payrollen bij Randstad Payroll Solutions? Hier vind je meer informatie voor werknemers.