Randstad biedt haar flexwerkers sinds november 2015 de mogelijkheid om online trainingen te volgen bij opleidingsbureau GoodHabitz. Dit omdat wij het belangrijk vinden dat onze mensen de mogelijkheid krijgen om te blijven leren. De afgelopen twee maanden hebben ruim 4.000 flexwerkers zich geregistreerd voor online trainingen van GoodHabitz. Wat waren de favorieten? 

Reiant Mulder, algemeen directeur Randstad Nederland, legt het uit: “Het volgen van een opleiding of training is altijd goed. De snel veranderende maatschappij stelt hogere eisen aan werknemers. Daarin investeren, vergroot de kansen op de arbeidsmarkt op lange termijn. Via het programma wordenwiejebent zetten we in op het ontwikkelen van talent. We willen mensen beter inzicht geven in competenties, talent en persoonlijkheid. Vanuit die overtuiging zijn we vorig jaar een samenwerking aangegaan met online trainingsbureau GoodHabitz.”

top 5 online trainingen

Trainingen volgen zorgt ervoor dat onze flexwerkers breder inzetbaar zijn en dat hun kennis en vaardigheden goed blijven aansluiten op de markt. Zo blijven zij zichzelf ontwikkelen. Deze mogelijkheid wordt zeer gewaardeerd blijkt uit het aantal aanmeldingen. 

De top 5 van meest gevolgde trainingen tot nu toe:

  1. lekker in je vel
  2. solliciteren met lef
  3. gesprekstechnieken
  4. excel
  5. gewoon goed Nederlands

meer nederlanders willen leren

Uit onderzoek van GoodHabitz blijkt dat 87% van de Nederlanders leren belangrijk vindt (in 2014 was dit 80%). Toch volgde slechts 27% van de Nederlanders het afgelopen jaar een werkgerelateerde training. Als motief om te leren noemen respondenten het opdoen van kennis (75%) en het ontwikkelen van vaardigheden (71%). Carrière maken en het veranderen van gedrag wordt minder vaak genoemd als motivatie (17% en 19%).