de 24 ‘heetste’ banen van dit moment

Infographic: hottest jobs 2015

29 januari 2015De economische groei in de eurozone is deze maand aangetrokken tot het hoogste niveau in bijna een halfjaar. De groei is nog wel zwak, maar verbetering is in zicht. Goed nieuws voor de werkgelegenheid zou u zeggen. Maar is dat wel zo? Het antwoord is ‘ja’. Maar niet overal.

24 functies in 8 beroepsgroepen

Om werkzoekenden en starters op weg te helpen op de arbeidsmarkt, presenteert Randstad ‘De hottest jobs 2015’. Met deze 24 functies, verdeeld over 8 beroepsgroepen, maakt u de komende 3 jaar de meeste kans op een baan. Voor werkgevers betekent dit dat zij juist een tandje bij moeten zetten in de zoektocht naar kandidaten. Bekijk de top 5 vakgebieden met bijhorende functies in deze infographic. 

open de infographic

veel vraag, weinig aanbod

De Hottest Jobs 2015 lijst is samengesteld door het analyseren en combineren van drie bronnen: jobfeed, personeelsvraagstukken bij relaties en de ROA prognose 2015-2018. Voor alle 24 functies geldt dat er veel of een stijgende vraag naar is, terwijl de arbeidsmarkt gemiddeld of schaars in de behoefte voorziet.

meer dan alleen IT en Techniek

Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt Randstad Groep Nederland: ‘Het is geen verrassing dat er in het Nederlandse bedrijfsleven behoefte is aan ICT’ers en technici. Wel is het interessant om na te gaan naar welke medewerkers er nog meer veel gezocht wordt. Daar voorziet deze lijst in.’ Is het een advies om massaal op deze functies te solliciteren? Ten Hoonte: ‘Niet iedereen kan zich gelijk laten omscholen tot een laborant of financieel adviseur, daar zijn we ons van bewust, maar kijk eens naar de lijst en denk in termen van vraag en aanbod. Welke vaardigheden bezit ik om naar een veelgevraagde functie te wisselen?’

Heeft u interesse in een baan uit de lijst? Of wilt u als werkgever graag weten hoe u deze mensen vindt en aan u bindt? Neemt u dan contact op met uw Randstad contactpersoon.

De Randstad lijst van 24

Commercieel 
Medewerker klantenservice 
Verkoper 
Technisch-commercieel medewerker

ICT 
Software engineer 
Helpdeskmedewerker 
Webontwikkelaar

Technisch/ productie 
Laborant 
(onderhoud/service) Monteur 
Metaalarbeider

Onderwijs 
Docent exacte vakken (2e graads) 
Leraar basisonderwijs 
Docent techniek

Administratie 
Financieel medewerker 
Assistent accountant 
Administratief medewerker

Finance 
Financieel adviseur 
Assistent accountant 
Controller

Bouw 
Werkvoorbereider 
Projectleider weg- en waterbouw 
Projectleider werktuigbouw (werktuigbouwkundigen)

Zorg 
Verpleegkundige 
Doktersassistent 
Fysiotherapeut