De arbeidsmarkt wordt flexibeler en het lineaire carrièrepad is op z’n retour. Bestaande businessmodellen voldoen niet meer, start-ups halen steeds vaker grote corporates in. Daarnaast is verstand hebben van digitalisering steeds meer een must.

de juiste keuzes maken

Best een spannende periode om de arbeidsmarkt te betreden én om de juiste keuzes te maken! Jongeren betreden straks een arbeidsmarkt waar ondernemerschap, flexibiliteit en creativiteit belangrijk zijn. Zij moeten als het ware een plan maken hoe zij kunnen realiseren wat zij willen in het leven. En daarbij inzetten op de eigen, unieke talenten. 

creatieve talenten aantrekken én binden

Talent is ook voor uw organisatie van essentieel belang. Er is steeds meer behoefte aan innovatie, creativiteit en goed opgeleide technologie-experts. Organisaties moeten creatieve talenten en ‘digital natives’ met een ondernemende mentaliteit aantrekken én binden. Om zo de organisatie toekomstbestendig te maken in een omgeving die wordt gekenmerkt door snelle digitalisering. 

‘mijn droombaan in 2032’

Het is belangrijk dat u zich tijdig verdiept in de nieuwe generatie. Het boek ‘Mijn droombaan in 2032’ kan u daarbij helpen. De 20 verhalen van middelbare scholieren geven een kijkje in de gedachten over werk van de jongeren van nu, de generatie van de toekomst. Het boek kwam tot stand door een verhalencompetitie die Randstad organiseerde samen met Van Dijk Educatie

Afgelopen woensdag nam Reiant Mulder, algemeen directeur Randstad Nederland, het eerste exemplaar in ontvangst. Scholieren Nadia NanMoësha ArtsCharlotte van Braak en Tristan Boogaard ontvingen de prijzen voor de beste verhalen. De juryleden waren auteurs Eva Burgers en Emiel de Wild. De prachtige illustraties zijn gemaakt door the Francolin.