Met de perspectiefverklaring is het óók voor mensen met een flexibel arbeidscontract mogelijk om een huis te kopen. Sinds de introductie in december 2013 hebben al veel mensen hierdoor hun droomhuis kunnen kopen. 

Sinds begin december is het aantal geldverstrekkers waar flexwerkers met de perspectiefverklaring terecht kunnen uitgebreid. Daarnaast kunnen flexmedewerkers nu ook bij een onafhankelijk adviseur terecht. De volgende stap is het aansluiten van meerdere uitzendorganisaties, naast Randstad, Tempo-Team en Yacht. 

Geldverstrekkers die zich aangesloten hebben zijn: ABN AMRO, Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Rabobank, RegioBank en SNS. Daarnaast werkt Stichting Waarborgfonds Eigen Woning (WEW) mee aan de perspectiefverklaring. WEW is uitvoerder van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

over de perspectiefverklaring

In december 2013 introduceerden Obvion, Randstad en Vereniging Eigen Huis de perspectiefverklaring, waarmee gekeken wordt naar inkomenszekerheid in plaats van baanzekerheid voor het krijgen van een hypotheek. Bij de perspectiefverklaring zijn de vooruitzichten op werk namelijk bepalend. Voor het verkrijgen van een perspectiefverklaring worden opleiding, werkervaring, competenties, functieniveau, flexibiliteit en de arbeidsmarktsituatie van de medewerker meegewogen. Een persoonlijk gesprek met een intercedent van Randstad, Tempo-Team of Yacht maakt ook onderdeel uit van de verklaring. Juist dat maakt de verklaring extra betrouwbaar.