werkend Nederland weet weinig over gevolgen WWZ

wat betekent de WWZ voor jou?

17 maart 2015 - De kranten staan er vol mee: de Wet Werk en Zekerheid verandert het ontslagrecht ingrijpend, net als de regels voor contracten voor bepaalde tijd en andere flexibele arbeidsvormen. Werkenden zijn, zo blijkt uit onderzoek van Randstad, slecht op de hoogte van de consequenties hiervan. 

In de laatste Randstad Werkmonitor werd onderzoek gedaan over de meningen over de nieuwe WWZ onder 810 werkenden. Een van de opvallendste zaken die naar voren komt uit het onderzoek, is maar een kwart van werkend Nederland weet wat de gevolgen van de wijzigingen betekenen voor hun werksituatie. Verder is werkend Nederland is weinig positief over de WWZ. Ruim tweederde (67 procent) denkt dat de kans op een vast contract kleiner is geworden door deze nieuwe wet. Ook gelooft bijna driekwart (73 procent) dat door de nieuwe wet de kans op ontslag groter wordt.

meer informatie voor werkgevers en werknemers

Werkgevers die hun werknemers beter willen informeren over de consequenties van de WWZ kunnen het #werkmagazine aanvragen. Dit is een speciale editie over de WWZ. Hier is ook een video te bekijken met de belangrijkste wijzigingen van de WWZ. Werknemers die willen weten wat de WWZ voor hen betekent kunnen dit hier lezen en uitzoeken met behulp van een handig keuzeschema.