welke preventieve maatregelen kunt u nemen om verzuim te voorkomen?

Preventie wordt steeds belangrijker. Zeker nu de premies voor de Ziektewet mede worden bepaald door de uitstroom van zieke ex-werknemers. Kort gezegd: meer zieken, meer premie.

Leo van der Pol, Directeur Health@Work bij Randstad vertelt over preventieve maatregelen die u kunt nemen om verzuim te voorkomen. Ieder bedrijf is immers gebaat bij gezond en gemotiveerd personeel.

De meeste werkgevers hebben de begeleiding van zieke medewerkers al goed geregeld, maar kunnen nog winst pakken door meer aandacht te besteden aan vitaliteit en preventie. Waar moet u aan denken?

Vitaliteit gaat over maatregelen om de gezondheid te bevorderen. Dat kan heel praktisch zijn zoals zorgen voor een gezonde lunch of een abonnement op de sportschool, maar vooral voor een gezonde mindset. Preventie gaat over het voorkomen van risico’s. Zoals omgaan met agressie, maar bijvoorbeeld ook werkschoenen regelen voor productiemedewerkers in een fabriek. Het totaalpakket van vitaliteit, preventie en verzuimmanagement noemen we gezondheidsmanagement.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op.