Bij schoolboekenleverancier Iddink werken in het laagseizoen ongeveer zes mensen in het magazijn. In het hoogseizoen zijn het er maar liefst 400, als ze miljoenen boeken verwerken voor het nieuwe schooljaar. Het is een logistieke operatie waar je U tegen zegt. Irene Muller en Freddy Dahm van het bedrijfsbureau vertellen over hun succesvolle ervaringen met vakantiekrachten. 

soorten functies

Rennen of stilstaan, dat is het werkethos bij Iddink. Ongeveer tien maanden per jaar is het er vrij rustig. Ze evalueren dan het afgelopen hoogseizoen, waarna een maandenlange, precieze voorbereiding voor de volgende zomer volgt. En dan is het alle zeilen bijzetten. 900 nieuwe gezichten zijn cruciaal bij het gereedmaken van alle boekenpakketten, dagelijks werken er 400. 

Om de enorme groep vakantiekrachten te kunnen managen, werkt Iddink nauw samen met Randstad. Irene Muller: “We willen het zo simpel mogelijk houden. Daarom hebben we maar vier verschillende vacatures uitstaan, twee voor in het magazijn en twee voor de klantenservice. Met de tone-of-voice mikken we vervolgens specifiek op scholieren en studenten.”

top vakantiewerkgever

Zeker bij vakantiekrachten is het de kunst om direct een gezellige werksfeer neer te zetten. Iddink doet daarom veel om het werk zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Muller: “Iedereen weet dat de arbeidsmarkt momenteel krap is. Als werkgever moet je dus meer je best doen als je zoveel mensen wilt aantrekken. In ons magazijn nodigen we soms zelfs een dj uit, zodat jongeren zelf hun favoriete nummers kunnen aanvragen.”

Daarnaast heeft het bedrijf uit Ede een heel activiteitenprogramma opgezet. Freddy Dahm: “Elke week kun je hier meedoen aan prijsvragen. Ook hebben we regelmatig uitdeelacties, waarbij jongeren bijvoorbeeld gratis ijs, friet of snoep krijgen. Bovendien maakt elke vakantiekracht met de seizoensverloting kans op grote prijzen, zoals een fiets of tablet. Dankzij onze aanpak zijn we nu bekroond als top vakantiewerkgever. Een mooi compliment.”

kansen geven

Naast de gezellige werkomstandigheden biedt Iddink nog meer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo huurt de boekenverwerker pendelbussen om ook jongeren uit de regio aan te trekken. De vakantiekrachten krijgen zelfs de kans om in korte tijd promotie te maken. Muller: “Als een magazijnmedewerker opvalt en talent heeft, kan diegene ‘meewerkend voorman’ worden. Hij of zij geeft dan leiding aan andere magazijnmedewerkers. Met die promotie krijgt iemand natuurlijk ook een hogere salarisschaal.”

investeren loont

In 2016 merkte Iddink voor het eerst dat de economie aantrok en dat de arbeidsmarkt krapper werd. Dankzij de samenwerking met Randstad en extra investeringen lukte het niet alleen om voor 2017 voldoende vakantiekrachten te vinden, Iddink ziet nu ook dat dezelfde jongeren zich opnieuw aanmelden. Muller: “Het is een tastbare bevestiging van onze filosofie. Op deze manier investeren in je werknemers loont.”

vakantiekrachten via randstad

Ben jij ook op zoek naar vakantiekrachten? Vraag direct een offerte aan. Randstad verzorgt graag je vakantiekrachtenproject, zodat jij ontspannen op vakantie kunt gaan.