tabel update arbeidsmarktontwikkelingen - maart 2015

update arbeidsmarktontwikkelingen maart

opvallende stijging consumentenvertrouwen

De afgelopen periode zien we een opvallende stijging van het consumentenvertrouwen. Voor het eerst sinds lange tijd staat het vertrouwen in de positieve cijfers. Ook het producentenvertrouwen blijft positief, maar daalt iets de afgelopen maanden. De trend naar een positiever economisch klimaat zet door.

In de vorige update meldden we dat de werkloosheid iets toenam. Dit kwam voornamelijk doordat er meer mensen op zoek waren naar werk. Niet iedereen uit deze groep vond direct een baan, hierdoor nam het aantal werklozen toe. Deze beweging lijkt zich te stabiliseren: in februari 2015 daalde de werkloosheid weer licht. 

Randstad Werkmonitor

Het positievere klimaat en de dalende werkloosheid is goed nieuws, zeker ook voor volgende generaties. De steeds hogere levensverwachting (wie nu geboren wordt, heeft een levensverwachting van 100 jaar) is van grote invloed op de wereld van werk. Wat zegt werkend Nederland hier over? De Randstad WerkMonitor deed onderzoek en laat opvallende uitkomsten zien. Zo vindt meer dan een kwart van werkend Nederland - onterecht - dat 55+ werknemers minder productief zijn dan werknemers van 35 jaar en jonger. Meer interessante informatie uit deze editie van de WerkMonitor leest u in dit artikel

lees: Randstad WerkMonitor - je 100ste verjaardag vieren? Straks heel gewoon