hoe beloon je medewerkers op basis van hun productiviteit en toegevoegde waarde?

Wie zijn personeelsinzet beter wil benutten, moet verschil durven maken tussen medewerkers! Dat is de boodschap van Mark de Lat, Directeur consultancy Nederland bij Randstad.

In de meeste organisatie worden medewerkers in categorieën ingedeeld: vaak naar leeftijd. Boven de 45? Dan ben je ‘oud’ en vast minder productief. Alsof een dertiger met een gezin, in het spitsuur van het leven, geen risico’s loopt als het om inzet, energie en toegevoegde waarde gaat.

De uitdaging is iedere werknemer als individu te bekijken en daar de arbeidsvoorwaarden op aan te passen. Dan pas haalt u het meeste uit arbeid. Maar dan moet u wel met uw medewerkers gaan praten.

Wat is nodig voor het voortbestaan van de organisatie? Wat doet de concurrentie? Ontwikkelen mijn medewerkers zich nog zodat ze hun toegevoegde waarde vergroten? Dat zijn de vragen die u zich moet stellen. Arbeid moet niet zozeer goedkoop zijn, maar voldoende toegevoegde waarde hebben. Bovendien moeten uw arbeidskosten concurrerend zijn. Maatwerk in arbeidsvoorwaarden kan daaraan bijdragen.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op.