Randstad vroeg TNS NIPO om te peilen hoe het ervoor staat met het kennisniveau en de gevoelens van zowel zzp’ers als opdrachtgevers over de wet DBA. Driekwart van de ondervraagde organisaties verwacht dat het inhuren van zzp’ers moeilijker wordt. Maar liefst 88% van de zzp’ers denkt dat het moeilijker wordt nieuwe opdrachten te krijgen. 

bekijk de belangrijkste onderzoeksresultaten

wat is de wet dba?

De wet DBA vervangt vanaf 1 mei de VAR. De nieuwe wet zorgt ervoor dat zowel opdrachtgever als zzp’er gezámenlijk risico lopen als ze het niet goed regelen. Lees meer over de wet DBA in de online Werkpocket

een flink risico

In het geval van een fictieve arbeidsovereenkomst lopen opdrachtgevers vanaf 1 mei het risico op een naheffing loonbelasting, sociale premies en een boete van de belastingdienst. Daarnaast lopen zij ook een arbeidsrechtelijk risico omdat de zzp’er een dienstbetrekking kan claimen. 

randstad helpt en ontzorgt u bij de wet dba

Randstad springt hierop in en start vanaf donderdag 28 april 2016 met een specialistische zzp-dienstverlening die volledig is ingericht op de nieuwe wet DBA. De nieuwe dienst gaat het administratieve en contractuele proces faciliteren en beperkt zo de risico’s voor opdrachtgever en zzp’er. 

Interesse in onze zzp-dienstverlening? Neem dan contact met ons op: T 020 569 50 20.