Wat zijn de HR-trends en ontwikkelingen voor 2020? En welke trends voor talent acquisition gaan in 2020 een grote rol spelen in de wereld van werk? Randstad Sourceright vroeg het aan ruim 800 executives en HR-professionals in 17 landen. In deze blog hebben we de belangrijkste onderzoeksresultaten voor je samengevat. Toch benieuwd naar het complete onderzoek en de top 10 van talent trends? Vraag dan vandaag nog het Randstad Talent Trends Report 2020 aan. 

de 5 belangrijkste HR-trends waar werkgevers in 2020 rekening mee moeten houden

  1. upskilling en reskilling
  2. talent fluidity
  3. interne mobiliteit
  4. recruitmenttechnologie
  5. digitalisering

upskilling en reskilling

Door toenemende automatisering en nieuwe technologieën blijft de wereld van werk voortdurend veranderen. Upskilling en reskilling van medewerkers zijn absoluut cruciaal als je, als organisatie, succesvol wilt blijven in de toekomst. Uit het rapport blijkt dat 66% van de ondervraagde werkgevers plannen heeft om medewerkers training en reskilling te bieden op het gebied van AI (artificial intelligence). En bijna evenveel managers (60%) willen de soft skills van hun werknemers beter ontwikkelen. 
Van de respondenten denkt 38% dat reskilling een belangrijke maatregel is om medewerkers te kunnen behouden die ze anders mogelijk verliezen door de toenemende automatisering. 

talent fluidity

Voor de toekomst verwachten HR-professionals dat talent fluidity steeds belangrijker wordt. Talent fluidity is de mate waarin medewerkers in staat zijn hun vaardigheden aan te passen aan veranderende behoeften van de organisatie waar ze werken. De overgrote meerderheid (91%) is overtuigd van de noodzaak om medewerkers vandaag al op te leiden voor skills die morgen nodig zijn. Maar slechts 22% is er op dit moment serieus mee bezig en bijna een derde geeft aan nog na te denken over een concrete aanpak. 

interne mobiliteit

Om te voorkomen dat talent vertrekt, halen werkgevers alles uit te kast. Interne mobiliteit wordt steeds vaker ingezet om talent alle kansen en ervaringen te bieden die werkgevers in huis hebben. 
Van de respondenten zegt 47% in 2020 meer te investeren in interne mobiliteitsprogramma’s - bij het onderzoek in 2016 was dat nog 39%. 

recruitmenttechnologie

HR-professionals maken steeds vaker gebruik van nieuwe technologieën om talent te werven en te binden. De winst in tijd en efficiency is voor 71% een belangrijke reden, en daarnaast zegt 78% dat recuitmenttechnologie het mogelijk maakt betere keuzes te maken in het selectieproces. Ook zegt 81% dat talentanalyses een grote rol spelen bij het opsporen, aantrekken en binden van talent voor hun organisatie.

digitalisering

In 2019 vond 60% van de werkgevers nog dat de digitale transformatie te snel ging, maar in 2020 is dat nog maar 45%. Inmiddels investeert bijna de helft van de werkgevers (47%) in predictive analytics (analyses met een voorspellende waarde) bij de selectie van nieuw talent en heeft een meerderheid (54%) digitale specialisten ingezet om HR te ondersteunen. Ook geeft 77% aan dat zij zelf meer digitale skills hebben ontwikkeld omdat deze onmisbaar zijn voor talentmanagement. 

meer weten?

Ontdek de 10 toptrends voor 2020 en vraag direct het volledige Talent Trends Report 2020 aan of maak een afspraak