verhouding vast en flexibel personeel

Een juiste verhouding tussen vast en flexibel personeel stelt u in staat om sneller te reageren op veranderende marktomstandigheden. Hoe bepaalt u de ideale flexibele schil voor uw organisatie? Wij geven u enkele tips.

op deze pagina

de flexibele schil
behoefte in kaart brengen
strategische personeelsplanning
ultieme flexibiliteit met een flexpool
flexibiliteit door payroll

Medewerkers vinden de keuzevrijheid van werk belangrijk en kiezen daardoor vaker voor (een vorm van) flexibel werken. Daarnaast maken werkgevers op steeds grotere schaal gebruik van de inzet van flexibel personeel om hun organisaties soepel en slagvaardig te houden.

de flexibele schil

Alle medewerkers zonder een vast contract zijn in principe flexibele medewerkers. U kunt binnen deze groep een onderscheid maken in twee typen flexibele medewerkers:

  • flexibel personeel
    Oproepkrachten (vakantiekrachten, personeel met een nulurencontract), personeel met een tijdelijke arbeidsovereenkomst
     
  • extern personeel
    Personeel in dienst van een derde partij (detacherings- of consultancybureau), uitzendkrachten, payroll personeel, zzp’ers.

behoefte in kaart brengen

Inventariseer waar in uw organisatie behoefte is aan flexibele arbeidskrachten. Onderzoek ook de redenen die hieraan ten grondslag liggen. Dit kan bijvoorbeeld komen omdat specifieke vakkennis niet aanwezig is bij uw vaste medewekers, maar het kan ook het gevolg zijn van productiviteitsverschil door seizoensinvloeden. Is het laatste het geval, breng dan in kaart in welke perioden u behoefte heeft aan (extra) flexibel personeel. Wilt u moeiteloos uw personeelsbestand kunnen aanpassen? Randstad regelt snel inzetbaar tijdelijk personeel, op uitzendbasis of detacheringsbasis.
> nieuwe wet- en regelgeving voor tijdelijk personeel

strategische personeelsplanning

Voor u als ondernemer is het cruciaal om steeds te kunnen beschikken over de inzet van de juiste medewerkers op het juiste moment. Strategische personeelsplanning maakt dat mogelijk. Met de juiste methodiek, aanpak en ondersteuning draagt strategische personeelsplanning direct bij aan het vormgeven van uw organisatiestrategie. 
> zelf aan de slag met personeelsplanning
> stappenplan personeelsplanning
 

ultieme flexibiliteit met een flexpool

Bent u op zoek naar ultieme flexibiliteit? Laat Randstad Inhouse Services dan de volledige planning van uw flexibele personeel van u overnemen. We stemmen vaardigheden, ervaring en beschikbaarheid van onze flexibele medewerkers af op uw wensen. Het grote voordeel voor u? De juiste flexibele medewerkers zijn op het gewenste moment gegarandeerd beschikbaar, waardoor u onnodig productiviteitsverlies voorkomt.
> uw ideale flexpool

flexibiliteit door payroll

Heeft u een groeiende behoefte aan flexibel personeel, maar wilt u zich liever concentreren op uw hoofdactiviteiten? Kies dan voor payroll, waarmee u de juridische en administratieve aspecten rondom het werkgeverschap uitbesteedt. De werknemer werkt voor u, maar heeft een arbeidsovereenkomst met Randstad Payroll Solutions. U als werkgever het gemak en de vrijheid, Randstad Payroll Solutions de risico’s.
> wat kan Randstad Payroll Solutions voor u betekenen?
> meer over payrolling in de Werkpocket