schaalbaarheid bij groei

Uw bedrijf maakt een snelle groei door. Dat is natuurlijk een goed teken, maar uw personeel kan ook overweldigd raken door de enorme hoeveelheid werk die er op hen afkomt. Hoe zorgt u bij groei voor schaalbaarheid van uw bedrijf?

op deze pagina

interne focus noodzakelijk bij groei
personeel aannemen bij groei
bij groei juist investeren in huidig personeel
groei vraagt om anders leidinggeven
onze oplossingen bij groei

De groei van uw bedrijf is leuk als het goed gaat, maar het kan ook stressvol zijn voor uw medewerkers, en dus voor uw organisatie. Om te kunnen groeien, is schaalbaarheid van uw onderneming nodig. Hoe zorgt u daarvoor?

interne focus noodzakelijk bij groei

De wereld om ons heen verandert. Technologische ontwikkelingen, globalisering, sterkere internationale concurrentie en veranderende gedrags- en consumptiepatronen spelen daarbij een hoofdrol. Waar de focus van veel bedrijven nog steeds extern en op de korte termijn is gericht, is het bij groei juist belangrijk om ook te focussen op uw interne organisatie. De mate waarin u uw bedrijf succesvol door een periode van snelle groei kunt loodsen, hangt onder andere af van de vaardigheden en expertise van uw personeel. Ook is de communicatie met uw medewerkers in deze periode van verandering en soms ook onzekerheid van groot belang.

personeel aannemen bij groei

Bij groei kunt u de schaalbaarheid van uw bedrijf vergroten door personeel aan te nemen. Daarbij is het belangrijk voldoende tijd te besteden aan de werving en selectie van nieuw personeel. Om er voor te zorgen dat u de juiste mensen met de juiste kennis en vaardigheden aanneemt, is het belangrijk te zorgen voor:

bij groei juist investeren in huidig personeel

Door de snelle groei van uw bedrijf ervaren uw huidige medewerkers een hoge werkdruk. Het is ook mogelijk dat ze moeilijk kunnen omgaan met de grote veranderingen op de werkvloer of onzeker worden over hun toekomstige rol bij het bedrijf. Informeer en betrek uw huidige medewerkers bij de veranderingen door regelmatig en open te communiceren over organisatiedoelstellingen, verwachtingen en voortgang. Zorg er ook voor dat uw medewerkers op de hoogte zijn van operationele zaken, zoals veranderende rollen en procedures.

groei vraagt om anders leidinggeven

Naarmate uw bedrijf groeit, verandert uw rol als ondernemer. Dat vraagt om leiderschap. U moet meer taken delegeren, managen en uw medewerkers aansturen. Hoe kunt u sturen op zelfstandigheid van uw medewerkers en succes voor de organisatie? Meer vrijheid én meer verantwoordelijkheid voor uw medewerkers resulteert in een grote binding en betrokkenheid, minder verzuim en ongewenst verloop en verbeteringen in kwaliteit en productiviteit. Zelfbewuste en beter opgeleide medewerkers hebben een groeiend besef van eigen verantwoordelijkheid en behoefte aan regelvrijheid. Daarvoor is wel een gelijkwaardige relatie met hun werkgever of opdrachtgever.

onze oplossingen bij groei

Verwacht u binnenkort nieuwe klanten of opdrachten binnen te halen? Randstad helpt u graag bij de groei van uw organisatie. Bekijk ons uitgebreide aanbod aan diensten en oplossingen.