Als ondernemer werkt u continue aan vernieuwing en verbetering binnen uw bedrijf. Daarbij wil u kosten beheersbaar houden, en tegelijkertijd niet inleveren aan kwaliteit. Wat zijn handige manieren eenvoudig, maar ook voor de lange termijn, uw kosten te beheersen? En hoe zorgt u ervoor dat u werknemers aantrekt en behoud met een aantrekkelijke beloning, zonder dat de kosten hiervoor te hoog oplopen? Lees hier de praktische tips. 

op deze pagina

belonen 
kostenbeheersing 

belonen

Nu de concurrentie op de arbeidsmarkt toeneemt, is het belangrijk om na te denken over hoe u als werkgever het verschil kunt maken. Uw manier van belonen is één van de factoren die meespeelt bij het aantrekken en behouden van het juiste personeel. Naast het salaris zijn er andere vormen van belonen die uw medewerkers kunnen motiveren. Denk aan investeren in hun ontwikkeling, aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en flexibele werktijden. Lees meer over de verschillende vormen van belonen van medewerkers en ontdek hoe u een aantrekkelijke werkgever wordt en blijft.  

kostenbeheersing

De kosten voor een eigen onderneming kunnen snel oplopen. Als ondernemer kunt u soms op een simpele manier besparen op kosten, bijvoorbeeld door:
> besparen op personeelskosten
> flexibel personeel of minder personeel
> productiviteitsverbeteringen
> aandacht voor verzuimbeleid