werven via social media

De sollicitant van nu is gewend om zich online en via social media te oriënteren. Werven via social media heeft ook voor u voordelen: beheersbaarheid en flexibiliteit, relatief lage kosten, snelheid en gemak.

U kunt social media, zoals LinkedIn, Twitter, Facebook, Google+, Tumblr en Instagram, heel goed gebruiken in uw zoektocht naar nieuwe medewerkers. Bovendien helpen social media u bij het versterken van uw organisatie of merk. Als u via social media kandidaten voor uw vacature zoekt, zorg er dan voor dat uw organisatie ook daadwerkelijk actief is op de social media die u inzet. De meest gebruikte social media voor het vinden van nieuwe medewerkers zijn:

LinkedIn 

LinkedIn is een netwerksite voor werkenden. Iedereen kan zich gratis aanmelden en een professioneel profiel aanmaken. Door dit profiel aan andere profielen te linken, bouwt u via social media een virtueel, professioneel netwerk op. LinkedIn biedt u allerlei wervingshulpmiddelen, zoals het in kaart brengen van kandidaten, het plaatsen van bondige advertentieteksten (Direct Ads) en het kenbaar maken van vacatures via status updates.

Twitter 

Ook kunt u Twitter inzetten bij de werving van nieuwe medewerkers. Dit is met name interessant voor doelgroepen die op Twitter actief zijn. U kunt Twitter bijvoorbeeld gebruiken om lading te geven aan hun organisatiemerk en om passieve werkzoekenden of nieuwe doelgroepen te bereiken.

Facebook 

Facebook is voor u niet alleen interessant voor het promoten van producten en diensten maar ook als middel voor employer branding via social media, waaronder het werven van nieuwe medewerkers. Dat kan onder meer via een eigen bedrijfspagina op Facebook, door een gerichte wervingscampagne of door vacatures te plaatsen via status updates.

Randstad, voor werving en selectie

Heeft u weinig tijd om u te verdiepen in werving via social media, of wilt u snel een nieuwe medewerker verwelkomen? Randstad neemt de werving en selectie van vast personeel graag van u over. Onze mensen (recruiters) kennen de markt als geen ander en hebben een groot netwerk van kandidaten met diverse kwaliteiten, specialiteiten en ervaring. Ook op social media. Randstad houdt altijd rekening met uw wensen en de cultuur van uw organisatie. Daardoor zijn wij in staat om een duurzame match te maken. Als de kandidaat toch in de eerste week uw organisatie verlaat, zoeken wij kosteloos een nieuwe kandidaat voor u. Neem voor meer informatie contact met ons op.