De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) moet meer balans op de arbeidsmarkt geven door flexibele en vaste contracten meer naar elkaar toe te brengen. Hierdoor wordt vast iets minder vast en flex iets minder flex. Om dit te bereiken is een pakket maatregelen ontwikkeld. De wet brengt belangrijke wijzigingen aan in de regels rondom oproepcontracten, de transitievergoeding en payrolling

wet arbeidsmarkt in balans: wat betekent dit voor jou?

De grootste uitdaging voor jou ligt in het behouden van flexibiliteit tegen een aanvaardbaar tarief. Flexibele contracten zijn aan meer regels gebonden en vragen ook om meer aandacht bij het inplannen ervan. Ook worden deze contracten door een hogere WW-premie duurder.

De Wet arbeidsmarkt in balans vraagt veel aandacht en verdieping om je bedrijf optimaal flexibel te houden. Hoe blijf je nu snel en wendbaar reageren als de markt dat van je vraagt? Hoe kun je snel opschalen als er strengere regels zijn voor oproepkrachten? Is de inzet van payroll voor jou nog interessant? 

Het is allemaal even zoeken, maar ook met de nieuwe wet is flexibiliteit tegen een goede prijs zeker mogelijk. Met handige tools en aantrekkelijke oplossingen blijft jouw bedrijf maximaal wendbaar. Ons doel is om werk voor jou zo goed en optimaal mogelijk te organiseren. Met de beste mensen, het beste advies en de beste tools. Samen komen we er wel uit.