word en blijf een magneet voor hoogopgeleid talent

whitepaper-talentmanagement

lees alles over talentmanagement in de whitepaper

Getalenteerde professionals zijn de basis voor de groei van uw organisatie. Hoogopgeleide medewerkers in onder andere sales, techniek en ICT zijn echter schaars. Hoe wordt en blijft u een aantrekkelijke werkgever voor (nieuwe) medewerkers, in de huidige dynamische arbeidsmarkt? 

Om u op weg te helpen, geven wij u in de whitepaper talentmanagement simpele handvatten waarmee u uw behoefte aan talent kunt managen. Ook hebben we de uitdagingen voor bedrijven voor u op een rijtje gezet. Maar u heeft wellicht nog het meest aan de 10 tips om deze uitdagingen juist om te zetten in uw eigen voordeel.

lees de whitepaper

tijdig anticiperen

Uit onderzoek van Randstad blijkt dat 85 procent van bedrijven het noodzakelijk vindt om ook met het hr-beleid tijdig te anticiperen op de snel veranderende markt. Het wordt als cruciale factor gezien om te overleven. Toch slaagt slechts 25 procent van de bedrijven erin om een succesvol en flexibel hr-beleid te voeren. Daarnaast denken bedrijven dat maar liefst 25% van de medewerkers door de veranderende dynamiek niet mee kan naar de toekomst.

uitgangspunten talentmanagement

Wat maakt het werven, binden en behouden van talenten nu eigenlijk zo lastig?
Allereerst is het vaak niet direct duidelijk aan welk soort medewerker er binnen een bedrijf behoefte is. Het ontbreekt aan goed inzicht in de arbeidsmarkt. Ook inzicht in drijfveren van specifiek talent is niet altijd voor handen. En talent kunt u natuurlijk alleen vinden en behouden als u op de juiste manier de behoefte van uw bedrijf kunt matchen met de behoefte van de (potentiële) medewerker.

stelt u zich daarom de juiste vragen:

  • welke talenten heeft uw bedrijf eigenlijk nodig? 
  • welke functies zijn op dit moment lastig in te vullen? 
  • wat doet uw bedrijf om talenten in huis te halen? 
  • en hoe kunt u zo lang mogelijk plezier en profijt hebben van deze talenten?

De whitepaper talentmanagement helpt u bij het beantwoorden van deze vragen en geeft u nuttige inzichten in de huidige arbeidsmarkt. 

stelling

"willen getalenteerde professionals alles behalve een vast contract?"

Dat zou mooi uitkomen, want veel werkgevers zijn op zoek naar flexibele arbeidsoplossingen om hun kosten te drukken. Toch is het antwoord op deze vraag ‘nee'. Getalenteerde professionals gedijen goed bij verandering, maar hangen tegelijkertijd nog steeds aan een bepaalde zekerheid.

Hoe die zekerheid niet meer alleen in de vorm van een vast contract kan worden geboden, leest u in onze whitepaper.