Oss, 20 juni 2018 – Jessa Sieben (15) is een van de winnaressen van de verhalencompetitie van Randstad Onderwijs en studiematerialenleverancier VanDijk. Uit onderzoek blijkt dat schrijfvaardigheid van scholieren mede door digitalisering steeds slechter wordt. De partners hebben scholieren gevraagd om te schrijven over het gebruik van digitale media en welke rol digitalisering inneemt in hun leven. Op die manier helpt de verhalencompetitie leerlingen schrijftalent verder te ontwikkelen en na te denken over een actueel thema in de maatschappij. Jessa wist hier een prachtig verhaal van te maken.

In totaal namen 1600 scholieren deel aan de wedstrijd. De prijsuitreiking was vanmiddag op het hoofdkantoor van Randstad in Diemen. Er zijn in totaal drie deelnemers als winnares verkozen. De prijs werd uitgereikt door bekende schrijfster Eva Burgers. Jessa wint een schrijfworkshop voor haar hele klas.

bewustwording

‘Het doel van het initiatief is om scholen te helpen hun leerlingen nog beter voor te bereiden op het gebruik van digitale media. Door ze te laten denken over het gebruik er van, hoe het hun helpt en wanneer juist niet, stelt Suzanne von der Dunk, directeur onderwijs bij Randstad. Het thema waar deelnemers zich door lieten inspireren is #Mijn wereld, mijn netwerk; online en offline. ‘We leven in een vluchtige virtuele wereld waarin het soms lijkt of alles op basis van ‘likes’ wordt beoordeeld. Welke impact heeft de online wereld op het leven van leerlingen, hun relaties en interactie met contacten?’, vraagt Arjen Oudheusden, algemeen directeur van VanDijk zich af.

Von der Dunk: “Het is positief om te zien hoe bewust leerlingen omgaan met digitale media. Ze begrijpen heel goed dat het vinden van ‘balans’ belangrijk is. Tegelijkertijd weten ze dat netwerken, of dat nu online of offline is, belangrijk is om jezelf te presenteren aan de buitenwereld.”