Diemen, 11 oktober 2017 - Werkenden veranderen op het moment liever niet van baan. Slechts 8% overweegt serieus van baan te willen veranderen. Wel willen ze meer training of opleiding. Vooral jongeren willen dit (55%), gemiddeld geeft 43% dit aan. Er heerst veel tevredenheid onder werkenden. Driekwart zegt persoonlijke doelen in hun huidige baan te behalen. Toch spreekt bijna de helft van alle werkenden ambities te weinig uit. Zij zeggen veel meer te kunnen bereiken als ze dit wel zouden doen. Dit blijkt uit de Randstad WerkMonitor van het derde kwartaal van 2017.

Blijven ontwikkelen is belangrijk. Dit beseffen ook werkgevers. 68% van werknemers geeft aan dat hun werkgever de opleiding of cursus aanbiedt en betaalt. Bijscholing wordt dusdanig belangrijk gevonden dat de helft van de ondervraagden het ook zelf zouden regelen en betalen. De bereidheid onder jongeren en hoogopgeleiden is met 70% het grootst.

ambitie wordt niet voldoende uitgesproken

Ondanks de tevredenheid denkt 50% van werkenden niet alles uit de carrière te halen. Met meer assertiviteit zouden ze al een stuk verder in hun loopbaan zijn geweest. Dat uitspreken van ambitie blijkt niet altijd vanzelfsprekend. 45% doet dat te weinig. Onder jongeren is dat relatief vaker het geval (54%). Toch is ook het geloof in eigen kunnen volop aanwezig. Driekwart van de werkenden is ervan van overtuigd dat zij de groei van hun carrière volledig in eigen hand hebben.

nieuwe baan

Dat de tevredenheid in de huidige baan onder werkenden hoog is, blijkt ook uit de mobiliteitsindex. Slechts een heel klein deel (8%) overweegt serieus van baan te switchen.
Om te bepalen of een nieuwe baan geschikt is, schakelt circa 39% van de werkenden de hulp in van hun partner. Digitale bemiddeling naar een nieuwe baan is al heel gewoon. Circa 52% van de werkenden vindt het goed als hun nieuwe baan zonder tussenkomst van een persoon wordt verkregen, dus volledig digitaal. Onder jongeren is de acceptatie van een volledige digitale dienstverlening met 62% het grootst. Ouderen zien dit het minst zitten (39%).

Bekijk hier het volledige rapport van de Randstad WerkMonitor kwartaal 3 2017.